Info

ČILI I VILI: Prva privatna predškolska ustanova u Kragujevcu, upis u toku (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Ponedeljak, 20 08 2018

U prvoj privatnoj predškolskoj ustanovi u Kragujevcu verifikovanoj od strane Ministarstva prosvete, “Čili i Vili”, u toku je upis mališana. S obzirom na to da ova ustanova ima ugovor sa Skupštinom grada, roditelji, koji su ostvarili pravo na naknadu dela troškova boravka mališana od strane lokalne samouprave, plaćaju mesečno 5.278 dinara. 

Menadžment privatnog vrtića “Čili i Vili” odlučio je da izađe u susret i roditeljima koji nisu ostvarili pravo na subvencije grada, pa je cena boravka njihovih mališana na mesečnom nivou 10.000 dinara, a ukoliko upisuju dva deteta onda treba da izdvoje ukupno 16.000 dinara. 

Predškolsku ustanovu “Čili i Vili”, koju odlikuje iskustvo u radu sa decom dugo 15 godina, čine četiri vrtića u centru grada. Od toga, tri se nalaze u ulici Tanaska Rajića, a jedan u Daničićevoj. Vrtići su prilagođeni za boravak dece od jaslenog do predškolskog uzrasta. Svaki vrtić ima svoje dvorište opremljeno za igru, ali i nastavu na otvorenom. U ponudi je i celodnevni boravak dece školskog uzrasta, o kojima se stara tim učiteljica. 

Ustanova je licencirana za sprovođenje NTC programa, koji razvija motoričke i kognitivne sposobnosti, kreativnost, ali i funkcionalno znanje kod dece. Akreditovan je odlukom ministarstava za obrazovanje u sedam, a primenjuje se u još 10 država. 

Fokus svih programa koji se u vrtiću sprovode je pre svega na zdravom odrastanju, razvijanju potencijala svakog deteta i učenju kroz igru, kao i najadekvatnijoj pripremi za školu. Tim stručnih saradnika, koji čini psiholog, pedagog i somatoped, posebno se brine o adaptaciji novoupisane dece na novu sredinu, ali i praćenjem njihovog napredovanja u kasnijim fazama. Obezbeđena je i konstantna podrška logopeda, koji se stara o pravilnom razvoju govora svakog deteta. 

U Predškolskoj ustanovi “Čili i Vili” deca tokom prepodneva imaju priliku i da uče engleski jezik, učestvuju u dramskim, likovnim i kreativnim radionicama, koje su za mališane besplatne. “Čili i Vili” za decu organizuje kraće izlete, ali i jednodnevne i višednevne ekskurzije. Zahvaljujući odličnoj saradnji sa gradskim ustanovama kulture, mališani iz vrtića “Čili i Vili” u okviru redovnih aktivnosti odlaze u muzej, na izložbe, gledaju pozorišne predstave. 

Predškolska ustanova “Čili i Vili” ima sopstvenu kuhinju u kojoj se obroci za decu pripremaju od kvalitetnih namirnica, a jelovnik za svaki dan se sastavlja po uputstvu nutricioniste. 

Čili i Vili” se posebno brine i o unapređenju znanja i veština vaspitača i stručnih saradnika. U prilog tome govori i činjenica da je u decembru 2016. godine potpisan protokol o saradnji sa Predškolskom ustanovom “Nada Naumović”.

Zainteresovani roditelji koji žele da upišu decu u prvu privatnu Predškolsku ustanovu u Kragujevcu “Čili i Vili” sve informacije mogu dobiti pozivom na brojeve telefona 034/333-283 i 064/11-97-691, posredstvom sajta www.pu-ciliivili.rs ili Facebook stranice PU Čili i Vili.

Galerija slika