Info

Osmomartovska "groznica" trese Kragujevac: Gužve kod uličnih prodavaca cveća, u cvećarama se čeka (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
12:29 | Sreda, 08 03 2023

Sudeći po gužvama na mestima gde se prodaju cvetni aranžmani, ovo su najpopularniji pokloni za dame u našem gradu povodom Dana žena. U parfimerijama, zlatarama i sličnim mestima gde se takođe mogu kupiti darovi, neuobičajenih gužvi nema.

Cene su slične u cvećarama i na ulici. 

Ružu možete pazariti za 400 dinara pa naviše, zavisno od količine i načina kako je ovo, ubedljivo najpopularnije cveće, upakovano. U poklon šopovima i cvećarama popularni su i aranžmani u kojima dolaze i plišane igračke, a tu su i boce pića.

Cveće u buketima kreće se u rasponu od 1000 dinara pa naviše. Ulični prodavci veće cvetne arandžmane cene do 3000 dinara, a u cvećarama, naravno, ima i zahtevnijih kupaca koji su spremni da izdvoje daleko više novca kako bi obradovali svoje dame. 

Najlakši način da pazarite cveće je kod uličnih prodavaca, koji su danas zauzeli brojna mesta u gradu i privukli veliku pažnju sugrađana.

U cvećarama koje smo obišli takođe su gužve, jer se uglavnom čeka na pripremu cvetnih aranžmana. Naravno da su se cvećari dobro pripremili za Dan žena, ali je potražnja ipak "pobedila".

Parfimerije, prodavnice nakita, tržni centri ovog prepodneva ne beleže neuobičajene gužve.

Galerija slika