InfoFoto: Večernje novosti

"Dolijali" momci koji su skrnavili i pljačkali grobnice u Erdeču

Autor: Jovana Mladenović
14:30 | Petak, 22 05 2020

Kragujevačka policija uhapsila je D. T. (2001) i jednog sedamnaestogodišnjaka iz našeg grada koji se sumnjiče da su u Erdeču na groblju otvarali kovčege iz kojih su ukrali nakit i druge predmete.

D. T. (2001) uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa u saizvršilaštvu. Policija je privela i sedamnaestogodišnjaka iz Kragujevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Sumnja se da su oni tokom aprila ove godine u naselju Erdeč na području Kragujevca pomerali nadgrobne ploče sa grobnica iz kojih su ukrali nakit i druge predmete. O ovom događaju već je pisano, ali se tada kao jedna od mogućnosti pominjala i ta da je ovo delo narkomana, što se, prema saopštenju policije, ispostavlja kao netačno. Opirno na: Meštani Erdeča u šoku: Otvaran kovčeg pokojnice, oskrnavljene četiri grobnice

Osumnjičenom D. T. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu, dok će protiv maloletnika biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.