InfoFoto: Pixabay.com - Ilustracija

Država POKLANJA 10.000 evra: Ovo su USLOVI

Autor: InfoKG
12:49 | Ponedeljak, 13 03 2023

U toku je novi krug prijavljivanja mladih u Srbiji za subvencionisanu kupovinu seoskih kuća i domaćinstava, saopšteno je iz Ministarstva za brigu o selu. Koji su sve uslovi da biste dobili od države na poklon 10.000 evra pročitajte ovde: Ovo su svi USLOVI da biste od države na poklon dobili 10.000€.

28. februar 2023.

Danas počinje novi krug prijavljivanja mladih u Srbiji za subvencionisanu kupovinu seoskih kuća i domaćinstava, saopšteno je iz Ministarstva za brigu o selu.

Za ovaj program ove godine je izdvojeno 500 miliona dinara a glavni cilj programa je motivisanje seoskog stanovništva da ostane na selu i podsticanje mladih da se vrate na selo, rešavanjem stambenog pitanja.

Uslovi za konkurisanje su nepromenjeni, između ostalog da osoba koja konkuriše ima više od 18 a manje od 45 godina, da je državljanin Republike Srbije najmanje 3 godine, da u vlasništvu ne poseduje kuću ili stan (može da poseduje poljoprivredno zemljište), da osoba nije osuđivana ili da se protiv nje ne vodi krivični postupak, da nema neizmirenih obaveza na računima javnih prihoda ( obrazac prijave možete preuzeti ovde).

Maksimalni iznos za koji može da se konkuriše je 1.200.000 dinara.

Inače, prethodnih godina iz ovog projekta je kupljena ukupno 1.631 kuća u selima širom Srbije (najpovoljnija je koštala 388 hiljada dinara).