InfoFoto: InfoKG - Arhiva

Evo ko iz opozicije ne dolazi na konstitutivnu sednicu Skupštine grada

Autor: InfoKG
14:25 | Nedelja, 11 02 2024

Konstitutivnoj sednici Skupštine Kragujevca, zakazanoj za 13. februar, neće prisustvovati troje odbornika opozicione liste „Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić“ dok će troje odbornika sa iste liste ali iz stranke Srbija centar (SRCE) doći na sednicu, saznaje agencija Beta, prenose mediji. 

Listu „Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić“ čine koalicija Zajedno, Srbija centar, Ekološki ustanak, Zeleno – levi front i Šumadijska regija a na lokalnim izborima 17. decembra osvojila je šest mandata u Skupštini grada.

Nešić danas nije odgovarao na telefonske pozive agencije Beta dok je odbornik liste „Ujedinjeni protiv nasilja – Nada za Kragujevac“

Dalibor Jekić izjavio da juče saznao za odluku „Nove snage“ i ocenio da je na nju presudno uticao stav centrale stranke Zajedno, čiji je Nešić predsednik Gradskog odbora u Kragujevcu. 

Jekić je agenciji Beta rekao da će konstitutivnoj sednici gradske skupštine prisustvovati 33 odbornika sa opozicionih lista.

Pored 14 odbornika sa liste „Ujedinjeni protiv nasilja“, tu je i 11 odbornika „Kragujevačke inicijative Slađana Rakića“, četvoro odbornika liste „Za Kragujevac – Znamo se! Dr Miroslav Stojanović Džiga“, jedan odbornik liste „Boris Kovačević Šuma – Šumadijski blok 21 – Crnogorska partija“ i troje odbornika Srbija Centar (SRCE).

Dva dana uoči konstitutivne sednice Skupštine Kragujevca nema zvaničnih kandidatura za predsednika lokalnog parlamenta a nezvanično se pominje da će prema dogovoru SNS, SPS i Grupe građana „300 Kragujevčana“ ta pozicija pripasti odborniku socijalista Ivici Momčiloviću.

Skupština Kragujevca ima 87 odbornika a očekuje se da će većinu formirati koalicija oko SNS koja ima 38 mandata, SPS sa šest odbornika i Grupa građana „300 Kragujevčana“ sa četvoro odbornika. 

Izvor: Agencija Beta, mediji