InfoFoto: Grupa građana "300 Kragujevčana"

Lider "300 Kragujevčana": Ne može nas opozicija uslovljavati rokovima, ako smo im potrebni

Autor: InfoKG
10:00 | Sreda, 07 02 2024

Opozicija ne može rokovima uslovljavati “300 Kragujevčana” ako su im potrebni. To je odgovor lidera te grupe građana na saopštenje opozicije da je istekao rok oko dogovora za zajedničko formiranje vlasti, piše Glas Šumadije. Gradski odbor Socijalistička partija Srbije, koju je takođe opozicija pozvala na pregovore, i dalje se ne oglašava u medijima ovim povodom. 

Pet opozicionih stranaka u Kragujevcu juče su saopštile da je istekao rok da se SPS i “300 Kragujevčana” izjasne o inicijativi da zajedno sa njima formiraju vlast u Kragujevcu. Iz opozicionih stranaka, kako su juče preneli mediji, poručeno je da je kragujevački SPS odbio njihov predlog da zajedno sa njima, iako im je čak ponuđeno i mesto gradonačelnika, formiraju gradsku vlast i na taj način smene SNS na lokalu. 

Međutim, kragujevački SPS u medijima se nije oglašavao ovim povodom, ali jeste lider Grupe građana “300 Kragujevčana”, Dušan Zeka Aleksić. Za portal Glas Šumadije on je rekao da ih opozicija, ako su im potrebni, „ne može uslovljavati rokovima koji njima odgovaraju“.

“I nakon toga izlaze sa izjavama sa kakvim izlaze. Toliko bih za sad rekao, a biće prilike da se i šire progovori. Dogovor oko vlasti nije napravljen”, potvrđuje Aleksić. 

Ostaje da vidimo šta će biti na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Kragujevca, koja će biti održana u utorak, 13. februar, sa početkom u 10 sati. Na dnevnom redu sednice biće potvrđivanje – verifikacija mandata odbornika, izabran predsednik i postavljen sekretar Skupštine grada Kragujevca.

U lokalnom parlamentu koalicija oko SNS će imati 38 odbornika, 14 Ujedinjeni protiv nasilja, 11 Slađan Rakić, po šest Socijalistička partija Srbije i Nikola Nešić, po četiri dr Miroslav Stojanović Džiga i Dušan Zeka Aleksić, dva Ruska stranka i po jedno Boris Kovačević Šuma i Kragujevac - Jako i hrabro. 

Izvor: Glas Šumadije i InfoKG