InfoFoto: kragujevac.rs

Evropa pomaže kragujevačkoj upravi da brže pruža usluge

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 21 11 2017

Kragujevac je jedna od 20 opština koje su uključene u projekat “Upravlјanje lјudskim resursima u lokalnoj samoupravi“, čiji je cilј efikasnija i brža usluga privredi i građanima. Projekat su sa dva miliona evra finansirali Savet Evrope i Evropska unija, a realizuje ga Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština. 

U okviru projekta održan je, između ostalog, set obuka za zaposlene iz oblasti upravlјanja lјudskim resursima, unapređeni su pravilnici o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta i druga relevantna dokumenta.

U projekat su, pored Kragujevca, uključeni i Bač, Beograd, Bujanovac, Čačak, Kralјevo, Loznica, Medveđa, Niš, Novi Sad, Pančevo, Pirot, Raška, Savski venac, Smederevo, Stari grad, Svrlјig, Trstenik, Valјevo, Zrenjanin. 

Projekat se privodi kraju, a završna konferencija na kojoj će se sumirati rezultati planirana je u prvoj polovini decembra u Beogradu. Do kraja decembra, kada je planiran zavšetak projekta, u izabranim opštinama biće održane dvodnevne regionalne obuke na temu “Stručno usavršavanje zaposlenih u lokalnoj samoupravi“, kao i svečanosti uručivanja sertifikata opštinama koje su prošle program paketa podrške.