Info

Fakultet inženjerskih nauka obeležio 58 godina rada, rekorder u broju brucoša

Autor: InfoKG
13:00 | Nedelja, 02 12 2018

Svečanom akademijom Fakultet inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu obeležio je 58 godina rada. Tom prilikom uručene su nagrade najuspešnijim studentima u školskoj 2017/2018 godini.

Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu danas predstavlja vrhunsku obrazovnu i naučnoistraživačku ustanovu, koja uspešno prati razvoj mašinskih nauka i tehnologija u svetu.

Od njegovog osnivanja do danas diplomiralo je oko 6.500 studenata.

Ove godine upisano je 303 novih studenata, najviše od svih fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, istakao je dekan fakulteta prof. dr Dobrica Milovanović.

U ovoj godini akreditovana su i dva nova studijska programa, jednogodišnje master studije Urbanog inženjerstva i Bionženjeringa i to na srpskom i engleskom jeziku.

Na fakultetu se realizuju mnogobrojni naučnoistraživački projekti u saradnji sa Ministarstvom za nauku i tehnološki razvoj, naučnoistraživačkim organizacijama i privrednim i vanprivrednim subjektima, što predstavlja osnovu za modernu privredu u okviru tehnološkog razvoja naše zemlje u 21. veku.

Svi nastavnici i saradnici Fakulteta su uključeni u projekte Ministarstva, a na mnogima su rukovodioci. Na fakultetu je nedavno otvoren Kreativni centar Univerziteta u Kragujevcu.

U skladu sa potrebama privrede, fakultet akredituje nove studijske programe, a očekuje se da će biti spreman i za budući projektni ciklus i novi sistem finansiranja preko Fonda za nauku.

Izvor: RTK

Izvor: RTK