Info

Fiatov prvi ELEKTRIČNI KOMBI najpre za naše tržište

Autor: InfoKG
11:00 | Petak, 13 12 2019

Od iduće godine „Fiat“ će ponuditi svoje prvo električno dostavno vozilo koje će se naći i na našem tržištu preko mreže Fabrike automobila u Kragujevcu. Za male privrednike domaća fabrika će u 2020. godini zadržati „fiat 500L“ kao dostavno vozilo sa sniženom cenom bez PDV-a, piše RTS.

Najbolji potez domaćeg proizvođača vozila iz Kragujevca je bio prerada „fiata 500L“ u dostavno vozilo. On ima i prednje i zadnje sedište i registrovan je za četiri osobe ili 500 kilograma tereta. Ovaj automobil uz povoljno kreditiranje ostaće glavna ponuda i sledeće godine, kažu u FCA Srbija.

„Dalje nastavljamo sa modelom "500L kros n1" i to ne menjajući cenu od 10.990 evra“, napominje Igor Ševo iz FCA Kragujevac.

Najveća novost je da ćemo putem naše ditributivne mreže među prvima u Evropi i u svetu već krajem 2020. godine moći da kupimo električni kombi „dukato“ koji će biti predstavljen na salonu teretnih vozila u Hanoveru za nekoliko meseci. Predviđena autonomija vozila je 360 kilometara sa baterijom od 72 kilovata.

„Biće dostupan novinarima za testiranje već polovinoim sledeće godine, a u ponudi će se naći krajem 2020“, dodaje Ševo.

Fabrika u Kragujevcu sa optimizmom očekuje sledeću godinu kao lider u prodaji putničkih i teretnih vozila u Srbiji. Udruživanje na svetskom planu sa „Pežo“, „Sitroen“ i „Opel“ korporacijom daće novi kvalitet i novu proizvodnu liniju tako da sa nestrpljenjem očekujemo šta će biti sledeći model koji će se montirati u Kragujevcu.

Izvor: RTS

Izvor: RTS