InfoFoto: GAS Kragujevac

GAS uz pomoć Mađara uvodi inteligentan sistem saobraćaja u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Sreda, 23 10 2019

Gradska agencija za saobraćaj potpisala je memorandum o saradnji sa mađarskom Nacionalnom službom za naplatu putarina i na taj način su otpočeti pregovori o primeni inteligentnih sistema saobraćaja u Kragujevcu. Iz Gradske agencije za saobraćaj poručuju da saradnja uključuje kontrolu vozila koja ulaze u grad, postavljanje pametnih rešenja za parkiranje, inteligentne bezbednosti u saobraćaju i putničke informacione sisteme koji se odnose na javni prevoz.

Memorandum o saradnji su potpisali izvršni direktor mađarske Nacionalne službe za naplatu putarina, Tamas Bartal i direktor GAS-a, Dušan Obradović.

Veoma nam je važno što smo sa Gradskom agencijom za saobraćaj u Kragujevcu potpisali memorandum o razumevanju. NSUZ može svojim iskustvom da pomogne Gradskoj agenciji za saobraćaj i Gradu Kragujevcu u implementiranju “SMART CITY” projekta, i u narednom periodu ćemo proveriti sve mogućnosti međusobne saradnje u oblasti transporta i prevoza ljudi i robe”, rekao je izvršni direktor mađarske Nacionalne službe za naplatu putarina, Tamas Bartal.

Svakodnevno Kragujevac napreduje u svim segmentima javnog prevoza putnika i da smo od jednog grada sa začelja po pitanju kvaliteta i modernosti došli do toga da danas imamo partnere širom Balkana i da nas prepoznaju kao jednog od lidera u ovoj važnoj komunalnoj delatnosti. Sada smo stekli sigurno najozbiljnijeg partnera koji spada u svetskih vrh oblasti koju vodi. Spremni smo da primenimo najnovije tehnologije u saradnji sa iksrenim prijateljima našeg grada”, rekao je direktor Gradske agencije za saobraćaj, Dušan Obradović.

Podsetimo, mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine i kompanija MOL Serbia potpisale su u Kragujevcu sporazum o nastavku saradnje kojim je putnicima širom Srbije omogućena kupovina mađarskih e-vinjeta i HU-GO e-putarina na dodatnih 10 servisnih stanica MOL Serbia, od kojih se jedan nalazi u našem gradu. Opširnije ovde: MOL Serbia i mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine potpisale sporazum o proširenju saradnje u Kragujevcu.