InfoFoto: Facebook/Александар Ђурђевић

Gavrilo primio najskuplji lek na svetu u Mađarskoj (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:05 | Utorak, 08 06 2021

Kragujevčanin, devetomesečni Gavrilo Đurđević, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, danas je primio najskuplji lek na svetu "Zolgensma" u Budimpšeti. To je potvrdio na svom Facebook profilu njegov tata Aleksandar Đurđević. Za Gavrilovo lečenje u Mađarskoj zajedničkim snagama prikupili smo 2,5 miliona evra i porodica Đurđević je zahvalna svima koji su pomogli da se njihov san ostvari. 

Danas je Gavrilo primio Zolgensmu!Hvala ti Bože! Hvala sto si nam tokom čitave borbe slao nesebične i dobre ljude u život. Hvala svima vama na svakoj molitvi, na rečima podrške, na svakom apelu, na svakom bazaru, koncertu, poslatoj poruci, uplaćenoj donaciji, podeljenom postu, postavljenoj kutiji, prodatom kilometru, prodatom automobilu, motoru. Na svakoj postavljenoj licitaciji. Hvala timu "Za Gavrilovu pobedu" i našim prijateljima koji su danonoćno vodili ovu borbu kao da je njihova lična. Hvala našim medicinskim radnicima, sestrama i doktorima koji su sve uradili da Gavrilo bude što bolje i da sve analize dobija u rekordnom roku. Hvala našim porodicama koje su stale iza nas i davale nam podršku i ljubav bez koje ne bi mogli da istrajemo u ovoj borbi. Hvala svim medijima na ogromnoj podršci .Veliko hvala ministarstvu zdravlja, fondaciji "Budi human" bez kojih mi ne bi uspeli da sakupimo sredstva za Gavrilovu terapiju. Hvala Djordju i vatrogascima, kompaniji Mocart koja je pored velike finansiske pomoći nalazila način da dodje do najvecih svetskih sportista, a potom dresove istih stavljala na licitacije za Gavrila. Hvala Šumadijskoj eparhiji,hvala našem Kragujevcu,hvala našoj Srbiji,hvala Republici Srpskoj, dijaspori i svim dobrim ljudima širom sveta. 

Svi ste vi omogućili da naš dečak Gavrilo postane ravnopravan protivnik jedne zle aždaje koja se zove SMA. Mi verujemo da će dobrota i ljubav pobediti. Baš kao sto će i Gaša pobediti zloglasnu SMA. 

HVALA VAMA,DOBRI LJUDI! Otanite nam uvek takvi i nastavite da pomazete našim drugarima, vratite osmeh na lice njihovim roditeljima kao sto ste vratili nama”, napisao je na svom Facebook profilu Gavrilov tata Aleksandar Đurđević.   

Gavrilova mama, Nevena Đurđević ranije je izjavila da oporavak nakon primanja najskupljeg leka na svetu traje od 3 do 6 meseci, ali da će oni do Gavrilove pete godine dolaziti u Mađarsku, gde će se raditi kontrole.

Podsetimo, za Gavrilovo lečenje od početka marta se prikupljao novac i nakon tri meseca sredstva su obezbeđena i ovaj mali Kragujevčanin je od kraja maja u Mađarskoj na lečenju. 

Galerija slika