InfoFoto: Facebook/Za Gavrilovu pobedu

Gavrilo sve jači, počeo da sedi (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Utorak, 29 06 2021

Kragujevčanin, devetomesečni Gavrilo Đurđević, koji je početkom ovog meseca primio u Budimpešti najskuplji lek na svetu "Zolgensma", protiv spinalne mišićne atrofije, sve je jači i počeo je da sedi.  

Gavrilo je lepo odreagovao na terapiju i kao što vidite dosta je jači. Nije bilo nus pojava te se nadamo najboljem. Bili smo u izolaciji te od naredne nedelje krećemo sa fizikalnim terapijama. Gavrilo je dosta jači, glasniji je i polako počinje da sedi. Verujemo da će uz fizikalne terapije ostvariti još bolje rezultate. Budite i dalje uz nas, molite se za Gavrila, a mi ćemo vredno raditi i vežbati sa Gavrilom”, objavljeno je na Facebook stranici Za Gavrilovu pobedu 

 

Sa ove stranice pozvali su nas da budemo i uz naše male borce, Boška Gugletu i Anđelu Dimitrijević, koji se takođe bore za svoj lek i nadaju svom parčetu neba u budućnosti. 

Bošku možemo pomoći slanjem SMS-a sadržine 1032 na 3030, a Anđeli tako što ćemo poslati 347 na 3030.  

Gavrilova mama, Nevena Đurđević ranije je izjavila da oporavak nakon primanja najskupljeg leka na svetu traje od 3 do 6 meseci, ali da će oni do Gavrilove pete godine dolaziti u Mađarsku, gde će se raditi kontrole.

Podsetimo, za Gavrilovo lečenje od početka marta se prikupljao novac i nakon tri meseca sredstva su obezbeđena i ovaj mali Kragujevčanin je od kraja maja u Mađarskoj na lečenju. Za Gavrilovo lečenje zajedničkim snagama prikupili smo 2,5 miliona evra i porodica Đurđević je zahvalna svima koji su pomogli da se njihov san ostvari.

Galerija slika