Info

Grad obećao, pa ništa: Novi protest taksista zbog nepoštovanja obaveznog cenovnika tarifa

Autor: Jovana Mladenović
11:51 | Petak, 10 03 2017

Taksisti, koji su krajem februara organizovali veliki protest ispred zgrade Gradske uprave, ponovo će se tu okupiti u ponedeljak, 13. marta, nakon protestne vožnje ulicama grada, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog nepoštovanja gradske Odluke o obaveznoj taksi tarifi i rada inspekcijskih službi. Odluka doneta 2016. godine nije se poštovala, a sada ni Grad ne preduzima ono što je obećao taksistima prilikom nedavnog protesta - da će u roku od dva dana sve biti rešeno.

Sporno je nepoštovanje odluke Gradskog veća o obaveznoj taksi tarifi, pa se vozi sa startom od nula dinara, kilometar se naplaćuje po 30 dinara, a obračunava se putem tableta, a ne preko taksimetra, kako je po zakonu. To je protivno Odluci Gradskog veća o obaveznoj taksi tarifi, čije sprovođenje zahtevaju smaostalni taksisti koji su, kako je rečeno na prostetsu 27 februara, istupili iz udruženja jer na takav način nisu mogli da zarade.

Čelnici Grada obećali su im tada da će u roku od dva dana sprovesti mere kako bi se zakon dosledno poštovao, ali se sve završilo samo na obaveštenju uduženjima, svojevrsnim podsetnikom da se Odluka mora poštovati, kaže za InfoKG organizator protesta Goran Milenković. On je izrazio nezadovoljstvo i povodom rada saobraćajne inspekcije, na čijoj su meti, kako kaže, oni koji su protetsovali, a ostali prevoznici ne.

Podsetimo, prema obaveznom cenovniku (odluci Gradskog veća), start iznosi 60 dinara, a svaki kilometar 50 dinara u prvoj tarifi, dok je u drugoj tarifi (za noćnu vožnju od 22.00 do 6.00) start 70 dinara, a cena pređenog kilometra 60 dinara.