Info

Taksisti protestuju: Start ne može biti nula dinara, ni kilometar 30!

Autor: Jovana Mladenović
11:28 | Ponedeljak, 27 02 2017

Oko 50 samostalnih taksi prevoznika krenulo je jutros u protetsnu vožnju kroz nekoliko kragujevačkih ulica, nakon koje su se parkirali na platou ispred zgrade Gradske uprave, tražeći da se momentalno počne sa primenom odluke Gradskog veća o obaveznoj taksi tarifi, koja je doneta 2016. godine.

Reč je o samostalcima koji su istupili iz gradskih taksi udruženja jer nisu moglu da zarade na način kojim se sada radi i manipuliše odlukom Gradskog veća", rekao je u izjavi za InfoKG Goran Milenković, organizator protesta.

Prema obaveznom cenovniku (odluci Gradskog veća), start iznosi 60 dinara, a svaki kilometar 50 dinara u prvoj tarifi, dok je u drugoj tarifi (za noćnu vožnju od 22.00 do 6.00) start 70 dinara, a cena pređenog kilometra 60 dinara.

"Sporno je nepoštovanje odluke Gradskog veća o obaveznoj taksi tarifi, pa se vozi sa startom od nula dinara, kilometar se naplaćuje po 30 dinara, a obračunava se putem tableta, a ne preko taksimetra, kako je po zakonu", objašnjava Milenković.

On kaže da su okupljeni taksisti tražili da ih primi neko iz gradske vlasti, a ponuđeno im je da na razgovor uđe njih 10. Taksisti su to, međutim, odbili i traže da se obezbedi prostor gde će moći da prisustvuju svi.