InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Vučić novi predsednik, problem u OŠ “Stanislav Sremčević”, protesti protiv diktature, uskoro Spinalni centar u KC-u, pomoć za Andrijanu, dobitnici Đurđevdanske nagrade…

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Nedelja, 09 04 2017

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Novi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, Sajam nameštaja na Šumadija sajmu, problem u Osnovnoj školi “Stanislav Sremčević”, protesti protiv diktature, počele pripreme za otvaranje Spinalnog centra u Kliničkom centru, pomozimo Andrijani da ode na drugu operaciju u Beč, poznati dobitnici Đurđevdanske nagrade, obeležen Svetski dan zdravlja…

Novi predsednik Republike Srbije je Aleksandar Vučić. Za njega je u Kragujevcu glasalo ukupno 43.556 birača. Šta je Vučić izjavio nakon proglašenja pobede na predsedničkim izborima i kako su Kragujevčani glasali pročitajte ovde: Aleksandar Vučić novi predsednik Srbije i Rezultati glasanja u Kragujevcu.

Na kragujevačkom sajmištu danas će biti okončan 11. Sajam nameštaja, koji je prodajnog karaktera. Opširnije ovde: Niže cene nameštaja u Kragujevcu.

Roditelji dece odeljenja II/3 Osnovne škole „Stanislav Sremčević“ odlučili su da od ponedeljka ne šalju decu na nastavu, jer jedan od 25 učenika konstantno fizički i verbalno maltretira ostale đake u tom odeljenju. To su za InfoKG izjavili roditelji pojedine dece iz tog odeljenja, koji su u pondeljak održali i protest isped škole. Međutim, roditelji tog dečaka kažu da oni to čine u znak protesta, što se među njihovom decom nalazi dete sa posebnim potrebama. Ogorčeni su i smatraju da je to kolektivni linč prema njihovom detetu. Kako InfoKG saznaje đaci će se sutra ponovo vratiti u školske klupe. Opširnije o dešavanjima u OŠ “Stanislav Sremčević” ovde: Vršnjačko nasilje u OŠ „Stanislav Sremčević“: Roditelji decu ne šalju na nastavu i protestuju i Roditelji dečaka zbog kog se protestuje u OŠ “Stanislav Sremčević”: Problem je dete sa posebnim potrebama!

U Kragujevcu se od utorka održavaju protesti protiv diktature, a građani u znak nezadovoljstva rezultatim predsedničkih izbora šetaju centralnim gradskim ulicama. Opširnije ovde: Protest protiv diktature i u Kragujevcu, Nastavljen protest protiv diktature - Vučić: To je pravi znak demokratije i Protest "Protiv diktature" ne jenjava.

U cilju uvođenja najsavremenije hirurgije kičmenog stuba, plan je da u kragujevačkom Kliničkom centru bude otvoren Spinalni centar. Pripreme su otpočele posetom španskog hirurga prof. dr Cesara Hernandeza iz Univerzitetske klinike u Mursiji, koji je besplatno operisao četiri pacijanta Klinike za ortopediju i traumatologiju. Kompletnu vest pročitajte ovde: Uskoro Spinalni centar u KC Kragujevac, najsavremenija hirurgija kičmenog stuba.

Maloj Kragujevčanki Andrijani Miletić, koja za nekoliko dana puni dve godine, potrebno je 18.000 evra da bi po drugi put otišla na operaciju ruke u Beč, koja je zakazan za 3. maj. Porodica male Andrijane, kojoj je tokom porođaja izvrnuta leva ruka zbog čega može da ostane invalid do kraja života, apeluje na sve koji su u prilici da im pomognu. Na koji način možete da pomognete Andrijani pročitajte ovde: Kragujevčani, pomozimo maloj Andrijani da ode na operaciju u Beč.

Godišnju nagradu grada Kragujevca – Đurđevdansku nagradu za rezultate ostvarene u 2016. godini, odlukom odbornika Skupštine grada dobili su: Zoran Petrović u oblasti umetnosti za knjigu pesama “Nedostajući sebi“, Univerzitetski sportski savez Kragujevca u oblasti sporta i dr Vladica Stanojević u oblasti humanitaranog karaktera. O ovoj, ali i ostalim odlukama koje su doneli odbornici na sedmoj sednici Skupštine grada pročitajte ovde: Izabrani dobitnici Đurđevdanske nagrade i SG: Novine u propisivanju visina kazni po prekršajnom nalogu, postavljeni novi direktori.

Svetski dan zdravlja obeležen je brojnim manifestacijama u Kragujevcu. Opširnije ovde: Svetski dan zdravlja: Kragujevčani se bave depresijom i "Dani zdravlja": Besplatni pregledi, saveti i degustacije za Kragujevčane.