InfoFoto: pexels.com/kseniachernaya

Ističe rok za prijavu za sufinansiranje mera energetske efikasnosti koje se odnose na porodične kuće

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Subota, 25 09 2021

Javni konkurs za sufinansiranje mera energetske efikasnosti koje se odnose na porodične kuće na teritoriji grada Kragujevca za tekuću godinu biće aktivan do 27. septembra, što je krajnji rok do kog građani mogu da se prijave. Potpisivanje ugovora trebalo bi da počne polovinom oktobra.

Kada će u Kragujevcu krenuti potpisivanje ugovora sa građanima za zamenu stolarije i kotlova

Javni konkurs je, podsetimo, objavljen na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca (vidi LINK), gde su pojašnjeni svi uslovi, visina naknade koju domaćinstvo može dobiti i sve ostale informacije i gde se, takođe, može preuzeti formular za konkurs. Konkursnu dokumentaciju moguće je preuzeti i na prijemnom šalteru Gradske uprave Grada ili prijemnom šalteru upravnog mesta Aerodrom.

Program energetske sanacije porodičnih kuća grad Kragujevac zajednički realizuje sa Ministrastvom rudarstva i energetike. Za tu namenu opredeljeno je 10 miliona dinara, od čega je grad Kragujevac obezbedio polovinu sredstava.

Kako se prijaviti za zamenu stolarije i kotlova?

Nadoknada dela troškova nabavke opreme i materijala odobrava se za četiri mere:

Zamenu spoljne stolarije sa odgovarajućim termičkim svojstvima na porodičnim stambenim objektima; nabavku i instalaciju kotla ili etažne peći na drvni pelet za porodične stambene objekte; nabavku i instalaciju kotla na gas za porodične stambene objekte kao i solarnih kolektora za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Rok za podnošenje prijava je do 27. septembra 2021. godine.