InfoFoto: Boris Kovačević Šuma – Moj svet Kragujevac! Šumadijski blok 21 - Crnogorska partija

IZBORI: MOJ SVET KRAGUJEVAC - Nataša Buzadžić: Briga o mentalnom zdravlju mora biti prioritet

Autor: InfoKG
10:00 | Petak, 08 12 2023

Šumadijski blok se zalaže da briga o obrazovanju i mentalnom zdravlju ne bude samo deklarativna, jer su to teme od velikog značaja, saopštili su iz te političke organizacije.

Kandidat za odbornika na listi pod brojem 9 - Boris Kovačević Šuma - Moj svet Kragujevac, Nataša Buzadžić napominje da su u prethodnom periodu učinjene konkretne aktivnosti u cilju približavanja mladima i pružanja podrške u prevazilaženju njihovih razvojnih kriza. 

Učinili smo da stvari krenu napred, prevazilazeći stigmu da je mentalno zdravlje isključivo stvar specijalizovanih ustanova“, istakla je Nataša Buzadžić, dodavši da se i dalje čini mnogo kako bi briga o mentalnom zdravlju bila stvar svakodnevice i utemeljenih ljudskih vrednosti. Ona je istakla da se ova lista zalaže da briga o obrazovanju i mentalnom zdravlju ne bude samo deklarativna, jer su to teme od velikog značaja. 

U Šumadijskom bloku naglašavaju, da kao društvo deklarativno govorimo o solidarnosti i empatiji, a pitanje je šta suštinski činimo da ih razvijemo i zadržimo. 

Jedan od glavnih ciljeva delovanja organizacije je stvaranje okruženja,koje će kod mladih razviti osećaj pripadnosti školi, zavičaju. Jedino tako možemo stvoriti uslove za razvoj emocionalno stabilnih ličnosti koje će graditi zdrave socijalne odnose i stvarati bolju zajednicu”, zaključila je Nataša Buzadžić i pozvala sugrađane da izađu na izbore 17 .decembra i pruže podršku listi pod  rednim brojem 9 Boris Kovačević Šuma-Moj svet Kragujevac! 

*Portal InfoKG svim učesnicima lokalnih izbora omogućio je plasiranje saopštenja u integralnoj verziji, te nismo odgovorni za sadržaj istih. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno našu uređivačku politiku.