Info

IZBORI: "Nećemo dozvoliti parcelizaciju Kneževog arsenala" - Boris Kovačević Šuma – Moj svet Kragujevac! Šumadijski blok 21 - Crnogorska partija

Autor: InfoKG
13:00 | Subota, 09 12 2023

"Ono što Kragujevac razlikuje od ostalih evropskih gradova je kompleks Kneževog arsenala", smatraju okupljeni na izbornoj listi "Boris Kovačević Šuma – Moj svet Kragujevac! Šumadijski blok 21 - Crnogorska partija" i naglašavaju da "neće dozvoliti se parcijalno odvaja objekat po objekat za bilo čije privatne interese, već će voditi računa o celovitosti ovog kulturno istorijskog blaga, kako bi bilo na ponos svim budućim generacijama Kragujevčana".

Saopštenje koje potpisuje nosilac liste Boris Kovačević Šuma, u nastavku prenosimo u celosti:

Boris Kovačević Šuma, nosilac liste pod rednim brojem 9 - Moj svet Kragujevac, podvukao je da je Kragujevac danas grad sa brojnim komunalnim problemima, ali da svakako nikome u Šumadijskom bloku 21 nije cilj fotelja rukovodioca u nekom javno-komunalnom preduzeću, već vizija i perspektiva Kragujevca.

Po njegovim rečima, ono što Kragujevac razlikuje od ostalih evropskih gradova je kompleks Kneževog arsenala. Navodi da je, uprkos svim otporima administracije bivšeg gradonačelnika, ipak sa svojim timom uspeo da realizuje međunarodni konkurs, koji je pružio najsavremenija rešenja kako bi ovaj kompleks trebalo da izgleda.

„Realizovaćemo rešenja iz međunarodnog konkursa, nećemo dozvoliti da se parcijalno odvaja objekat po objekat za bilo čije privatne interese, već ćemo voditi računa o celovitosti ovog kulturno istorijskog blaga, kako bi bilo na ponos svim budućim generacijama Kragujevčana“, istakao je Kovačević i pozvao sugrađane da na predstojećim izborima 17.decembra zaokruže broj 9.

*Portal InfoKG svim učesnicima lokalnih izbora omogućio je plasiranje saopštenja u integralnoj verziji, te nismo odgovorni za sadržaj istih. Stavovi izneti u tekstu ne izražavaju nužno našu uređivačku politiku.