InfoFoto: kragujevac.rs

Izgradnja novog zatvora u Kragujevcu tokom 2019.

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Sreda, 10 01 2018

Izgradnja novog zatvorskog kompleksa u Kragujevcu planirana je za 2019. godinu, piše Dnevnik. Novi zatvor, kapaciteta 400 osuđenika, trebalo bi da bude izgrađen na prostoru od dva i po hektara, iza Okružnog zatvora. Ranije je najavljeno da je reč o investiciji vrednoj 22 miliona evra.  

Izgradnja novog kazneno-popravnog zavoda u Kragujevcu najavljena je u aprilu 2016. godine, kada je tadašnji ministar pravde Nikola Selaković posetio naš grad i rekao da će radovi početi za nepunih godinu dana. Međutim, do toga još uvek nije došlo. Prema navodima lista “Dnevnik” izgradnja novog zatvora u Kragujevcu počeće tokom 2019.  

U novom kazneno-popravnom zavodu biće zaposleno više od 200 osoba u službi obezbeđenja, tretmana i edukacije, izjavio je u aprilu 2016. Selaković. On je tada rekao i da je za izgradnju novog zatvora u našem gradu 17 miliona obezbeđeno kroz povolјne kredite banke Saveta Evrope, a pet miliona iz budžeta Republike Srbije. 

Prema ranijim najavama novi zatvor će služiti za smeštaj osuđenika ne samo iz Šumadijskog i Pomoravskog okruga, već i iz cele zapadne Srbije.