Info

Karijerno vođenje i obuke na radnom mestu za teže zapošljiva lica

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Nedelja, 09 04 2023

Grad Kragujevac raspisao je dopunu Javnog poziva za lica za učešće u merama za osposobljavanje i učenje radi sticanja potrebnih znanja i veština u okviru projekta „Karijerna akcija za nove poslove u Kragujevcu“, koji je otvoren do 15. aprila.

Sprovodi se u okviru projekta „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanje“. 

Tehničku i finansijsku podršku u sprovođenju ovog projekta pruža globalni program „Migracije za razvoj IIIˮ, koji u Srbiji sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, u okviru Nemačke razvojne saradnje. 

Javni poziv za lica za učešće u merama za osposobljavanje i učenje radi sticanja potrebnih znanja i veština u okviru projekta „Karijerna akcija za nove poslove u Kragujevcu“ se sastoji od dve komponente. Cilj prve komponente je unapređenje zapošljivosti 80 nezaposlenih lica, od čega 45 žena, sa prebivalištem na teritoriji grada Kragujevca kroz usluge karijernog vođenja, informisanja i savetovanja. Druga komponenta ima za cilj unapređenje zapošljivosti 42 teže zapošljiva lica, od čega 25 žena sa teritorije Grada kroz program obuke na radnom mestu. 

Obuke će biti realizovane u aprilu i maju, kod poslodavaca koji su izabrani po javnom pozivu za poslodavce u okviru istog projekta. 

Ukupna vrednost projekta iznosi 56.986 evra, a učešće Grada Kragujevca je 14.448 evra. 

Uslovi, kriterijumi, način prijavljivanja, lista poslodavaca za program obuke na radnom mestu i druge važne informacije kao i obrazac prijave precizirane su u tekstu dopune Javnog poziva koji je objavljen na zvaničnoj internet prezentaciji grada Kragujevca. Zainteresovana lica više informacija mogu dobiti u Odeljenju za upravljanje projektima Gradske uprave za razvoj i investicije, putem e-pošte: ljsobic@kg.org.rs ili na broj telefona 0602340119.