InfoFoto: srbija.gov.rs/arhiva

Kisić: Neće biti otkaza, tražimo najbolje rešenje za radnike "Fiata"

Autor: InfoKG
15:12 | Utorak, 17 05 2022

Ministarka za rad Darija Kisić ponovila je danas u Kragujevcu da niko od radnika kragujevačkog "Fijata" neće dobiti otkaz i da će država učiniti sve da se pronađe najbolje rešenje za zaposlene, piše RTS.

"Radnici će biti upoznati sa svim uslovima i mogućnostima koje poslodavac nudi, a država će nastojati da ta rešenja budu najbolja za njih", rekla je ministarka Kisić.

Ponuda "Fijata" za odlazak na rad u inostranstvo u tranzicionom periodu, koja je i izazvala zabrinutost kod radnika, po rečima Kisićeve, predstavlja interno istraživanje poslodavca.

"Nakon iskazivanja strukture zainteresovanosti, sledi period pisanja socijalnog programa. Ono što smo dobili kao informaciju, da će to da bude do kraja meseca. Onda se mi sa Nacioonalnom službom uključujemo u pregovaranje i tu smo za medijaciju i razgovore. Sve će da bude transparentno, jer je to politika koju zastupa i preduzeće, kako su nam rekli, a mi smo tu kada bude iznet siocijalni program, da učestvujemo u pregovorima i da vidimo koje su to najbolje mogućnosti u datim okolnostima", objasnila je ministarka.

Izvor: RTS