Info

Komunalne probleme sada možete da prijavite putem APLIKACIJE

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Utorak, 21 01 2020

Kragujevčani su odnedavno u prilici da putem mobilne aplikacije prijave komunalne probleme koji ih muče, a podaci stužu u JKP "Šumadija", pod čijim krovom su sva javno-komunalna preduzeća sem "Vodovoda". Aplikaciju "Kg kom servis" možete preuzeti u Play prodavnici. Trenutno je dostupna samo uređajima sa Android operativnim sistemom, dok se uskoro očekuje nadgradnja, kako bi bila moguća za instalaciju i ostalim korisnicima.

Aplikacija je za korišćenje veoma jednostavna. Putem aplikacije šaljete lokaciju na kojoj ste uočili problem, opis problema u par reči i sve to potkrepljujete fotografijiom koju dodajete jednim klikom. 

Do nadgradnje aplikacije, koja se, kako kažu iz preduzeća, očekuje uskoro, možete prijaviti komunalne probleme iz oblasti saobraćajne signalizacije, zelenila i odnošenja smeća, kojih je i najviše. Sve ostale pritužbe i dalje možete upućivati putem kontakt centra JKP Šumadija".

Svi podaci stižu JKP "Šumadiji", pod čijim krovom su, podsetimo, "Čistoća", "Zelenilo", "Gradska groblja", "Tržnice" i "Parking servis", tj. od javno-komunalnih preduća tu nema samo "Vodovoda". JKP Šumadiji statusno je pripojena i Gradska agencija za saobraćaj krajem prošle godine.