InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs - Arhiva

Korak bliže zdravlju: DAN PEŠAČENJA i u Kragujevcu

Autor: InfoKG
13:30 | Petak, 22 09 2023

Povodom obeležavanja Dana pešačenja, Planinarski klub “Žeželj” organizovaće sutra od 10 sati šetnju kroz Spomen park “Kragujevački oktobar”, odnosno Šumarice.   

Dan pešačenja sutra će biti obeležen širom zemlje, pod sloganom “Korak bliže zdravlju”, u organizaciji Planinarskog saveza Srbije. Dan pešačenja predstavlja poziv javnosti u Srbiji da se toga dana pokrene i napravi korak bliže zdravlju. Planinari iz cele Srbije animiraće stare i mlade, porodice, tinejdžere, penzionere, zaposlene, školarce i studente da se toga dana priključe akciji i prepešače 100 metara ili više kilometara. Toga dana će se pešačiti po označenim stazama u gradovima, parkovima, prirodi u okruženju, planinama Srbije… 

U Kragujevcu će ovaj dan biti obeležen pešačenjem kroz Spomen park “Kragujevački oktobar”, odnosno Šumarice. Početak pešačenja je u 10 sati u Velikom parku. 

Staza prati tačke Veliki Park – Muzej – Staro vojničko groblje – Desankin venac – jezero Šumarice – stadion “Čika Dača” – Veliki Park. Dužina staze je oko 10 kilometara. 

Hodaće se uređenim pešačkim stazama Šumarica. U svakom trenutku učesnici su slobodni da nam se pridruže ili skrate osnovnu stazu. 

Staza je prilagođena svim uzrastima i kategorijama. Na stazi će biti vodiči Planinarskog društva “Žeželj”, koji je organizator obeležavanja ovog dana u Kragujevcu.