InfoFoto: InfoKG - Arhiva

Kragujevac sutra dobija novu SKUPŠTINU

Autor: InfoKG
10:39 | Ponedeljak, 12 02 2024

Konstitutivna sednica Skupštine grada Kragujevca biće održana sutra sa početkom u 10 sati. Na dnevnom redu biće potvrđivanje – verifikacija mandata odbornika, izabran predsednik i postavljen sekretar lokalnog parlamenta.

Sa kim će Srpska naredna stranka formirati vlast u Kragujevcu, pitanje je na koje se čeka odgovor još od kada su objavljeni preliminarni rezultati decembarskih izbora. Zvanična odgovor dobićemo sutra na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta. 

U skupštinskoj sali sedeće 87 odbornika sa 10 izbornih lista. Ko su oni pročitajte ovde: Evo ko i koliko “fićinih sedišta” dobija u lokalnom parlamentu.

Prema dosadašnjim informacijama, u lokalnom parlamentu ništa novo, vlast u Kragujevcu će formirati koalicija oko Srpske napredne stranke sa Socijalističkom partijom Srbije i Grupom građana “300 Kragujevčana”. 

Na konstitutivnoj sednici biće potvrđivanje – verifikacija mandata odbornika, izabran predsednik i postavljen sekretar lokalnog parlamenta.

Konstitutivnoj sednici Skupštine Kragujevca, zakazanoj za 13. februar, neće prisustvovati troje odbornika opozicione liste „Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić“ dok će troje odbornika sa iste liste ali iz stranke Srbija centar (SRCE) doći na sednicu, saznaje agencija Beta, prenose mediji. Opširnije ovde: Evo ko iz opozicije ne dolazi na konstitutivnu sednicu Skupštine grada.