Info

Kragujevac u ponedeljak dobija novog gradonačelnika

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Utorak, 18 08 2020

Kragujevac će u ponedeljak, 24. avgusta, dobiti novog gradonačelnika, jer će tada biti održana sednica Skupštine grada po hitnom postupku, nezvanično saznaje InfoKG. Na čelo grada će tada na mandatni period od četiri godine biti postavljen Nikola Dašić, prvi na listi Srpske napredne stranke u našem gradu, koja je odnela pobedu na lokalnim izborima. Ono što ostaje nepoznato jeste s kim će sve Srpska napredna stranka formirati vlast u Kragujevcu, a sigurno je da se u toj priči na lokalnu neće naći Zajedno za Šumadiju i Srpski pokret obnove, koji će, kako su i ranije najavili, biti u opoziciji.  

Kragujevac će sutra dobiti novu Skupštinu, za kada je zakazana konstitutivna sednica, na kojoj će za predsednika biti izabran Miroslav Petrašinović, koji je i u prošlom sazivu obavljao tu funkciju, dok će njegov zamenik biti Zoran Mladenović, takođe iz Srpske napredne stranke. Opšrinije ovde: InfoKG SAZNAJE: Evo ko će biti predsednik Skupštine grada i njegov zamenik, sudbina SPS-a i dalje neizvesna.

Međutim, na sutrašnjoj sednici neće biti izabran i novi gradonačelnik Kragujevca. Kako portal InfoKG nezvanično saznaje, to će se dogoditi u ponedeljak, 24. avgusta, za kada će biti zakazana sednica Skupštine grada po hitnom postupku. 

S obzirom na to da je Srpska napredna stranka odnela pobedu na lokalnim izborima u Kragujevcu, na tom mesto biće postavljen prvi sa izborne liste ove političke organizacije, a to je Nikola Dašić. 

Dašić je javnosti poznat kao kum odlazećeg gradonačelnika Radomira Nikolića, a nakon pobede SNS-a na nedavno održanim lokalnim izborima, on je izjavio da vidi svetliju budućnost u Kragujevcu i da će raditi brže, jače i bolje. 

Kada je reč o formiranju vlasti u Kragujevcu nakon nedavno održanih lokalnih izbora, za sada je sigurno da će funkcije gradonačelnika, predsednika Skupštine grada i njegovog zamenika obavljati kadrovi ove političke organizacije. Ko će biti postavljen na ostalim funkcijama još uvek se ne zna, jer se, kako nezvanično saznajemo, pregovori i dalje vode i čeka se odluka centrale SNS-a. Jedino je sigurno da će u opoziciji u Kragujevcu biti Zajedno za Šumadiju i Srpski pokret obnove, što su i ranije najavili, a da li će im se još neko pridružiti ostaje da vidimo.