Info

AUTOBUSKA STANICA JE GODINAMA SCENOGRAFIJA ZA HOROR: Dobrodošli u Kragujevac, ili možda ipak ne?!

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Subota, 20 06 2020

Godinama unazad kragujevačka autobuska stanica liči na sve, samo ne na mesto kroz koje iko želi da prođe i vidi ga, a ako se tu zatekne - mora. Kad nekog dočekujemo, gutamo knedlu. Decenijske rupe u asfaltu, višegodišnje zgarište ostalo nakon požara u jednom od lokala, gomile smeća i krša, zarđala ograda, bedni peroni kao da ste u palanci od 300 stanovnika a ne u četvrtom po veličini gradu u Srbiji, a bez peronske karte ne možete da prođete ni dete da ispratite i ponesete mu torbe... Nemoguće je ignorisati, ne zgranuti se, sačuvati točkiće na koferu i ostati suve obuće ako padaju kiša ili sneg. Dobrodošli u Kragujevac, ili možda ipak ne?!

A što je najgore, kakva stanica, takav i grad! Što ono reče gradonačelnik, "malo nam je grad oronuo"! Malo?! Nas je mnogo sramota!

Ako ste Kragujevčani, nažalost, na ovaj prizor ste se navikli. Spustite glavu i prolazite, nemate više ni nadu da će se išta promeniti, jer se godinama unazad niko nije setio ni jednu rupu u asfaltu da naspe, a kamoli da stanicu dovede u iole pristojno stanje. 

Ako ste neko ko prvi put dolazi u Kragujevac, možete samo da protrljate oči i uštinete se, pitajući se: "Da li ja ovo sanjam, ko me je ubacio u horor film?!".

Podsećamo da je stanica izdata u zakup autoprevozniku "Janjušević" i da se peronska karta, bez ikakvog računa, naplaćuje 100 dinara. Ukoliko zatražite račun, dobićete fotokopirani papirić, nekakvu potvrdicu u pokušaju da ste platili peronsku kartu (vidi u galeriji).

Uostalom, kako fotografije (možemo im bez preterivanja dodati i epitet "uznemirujuće") govore više od 1000 reči, u galeriji koja sledi pogledajte i sami procenite kako vam sve ovo izgleda. Vaše utiske pišite nam u komentarima.

Galerija slika