Info

Kragujevačka policija otvorila vrata budućim pripadnicima (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Sreda, 11 07 2018

U Policijskoj upravi Kragujevac organizovan je Dan otvorenih vrata za mlade sugrađane koji su zainteresovani za konkurs za prijem u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. Zainteresovani kandidati se za konkurs mogu prijaviti do 20. jula ovdašnjoj Policijskoj upravi ili policijskoj stanici po mestu prebivališta.

Zainteresovane kandidate smo upoznali sa svim detalјima konkursa i kroz razgovor im približili policijsku profesiju.  Ukazali smo im na uslove koje treba da ispune da bi konkurisali za obuku, o načinu podnošenja prijave, potrebnoj dokumentaciji, kako izgleda postupak izbora kandidata i sam kvalifikacioni ispit. Kandidatima, koji imaju završenu srednju četvorogodišnju školu i nisu stariji od 24 godine, što je jedan od uslova konkursa, predstavili smo sve segmente obuke koja se realizuje u savremeno opremlјenom Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici. U sklopu osnovne policijske obuke polaznici realizuju  četvoronedelјnu praktičnu obuku u policijskoj upravi u kojoj će raditi”, saopšteno je iz Policijske uprave Kragujevac. 

Polaznici se, nakon završene osnovne policijske obuke i polaganja završnog ispita, raspoređuju u policijske uprave, u statusu policajca – pripravnika, gde se dalјe tokom stručne obuke osposoblјavaju za samostalan rad na radnom mestu uniformisanog policijskog službenika, za koje je propisana srednja stručna sprema.

Dan otvorenih vrata organizovali su Ministarstvo unutrašnjih poslova - Odelјenje za stručno obrazovanje i obuku i Policijska uprava u Kragujevcu, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji.

Galerija slika