Info

Kragujevački kulinari trijumfovali u Nišu

Autor: Branko Vukašinović
13:34 | Ponedeljak, 13 06 2016

Kragujevački kulinari osvojili su 10 zlatnih, tri srebrne medalje i šampionski pehar za najbolje jelo na 3. Internacionalnom gastro-šampionatu u Nišu.

Tim iz Kragujevca su činili Miloš Totović, Aleksandar Milanović, Milan Stevanović, Nemanja Milovanović, predvođeni predsednikom HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadinom Vujadinovićem i mentorom Vladimirom Arsenijevićem.

Ovo je veliki uspeh za nas. Konkurencija je jača nego prethodnih godina, što vidimo po broju prijavljenih timova i dosadašnjem broju takmičara iz preko 20 zemalja. Svi takmičari predstavljaju kulinarski krem svoje države. Raduje me što smo iz svih prijavljenih kategorija osvojili medalje, ali i priznanja od Izraela, Rumunije i Hrvatske koji su našoj asocijaciji uručili diplome i plakete za veliki doprinos razvoju gastronomije u svetu” naglasio je Vujadin Vujadinović, predsednik HoReCa asocijacije.

Na Internacionalnom gastro-šampionatu u Nišu učestvovalo je više od 450 takmičara iz 21 zemlje, a nadmetali su se u raznim kulinarskim disciplinama trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.

O najboljima je odlučivao žiri predvođen slavnim imenima bivše Jugoslavije, kao što je Stevo Karapandža iz Zagreba i master šefovima iz Izraela, Velike Britanije, Nemačke, Holandije, Španije, Italije, Slovačke, Grčke I drugih zemalja, trudili su se nagrade najmaštovitije i najkreativnije kulinare.

Kragujevački kulinari sa nestrpljenjem očekuju nova takmičenja i nove uspehe, sledeće koje ih očekuje održaće se u septembru u Rumuniji.