Info

Kragujevačkim kulinarima 10 odličja u Makedoniji

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Ponedeljak, 24 10 2016

Kragujevački kulinari osvojili su dva šampionska pehara, sedam zlatnih i jednu srebrnu medalju u kategoriji “Nacionalno jelo na moderan način” i u najtežoj kulinarskoj disciplini “Black Box” na Internacionalnom kulinarskom takmičenju “Makedonija 2016” u Skoplju.

Medalje su u Kragujevac doneli takmičari ovdašnje HoReCa Asocijacije Vladisav Milošević, Uroš Ercegović, Milan Stevanović i Nemanja Milovanović, predvođeni predsednikom HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadinom Vujadinovićem i potpredsednikom Vladimirom Arsenijevićem.

Ovo je još jedan veliki uspeh za nas. U svim disciplinama osvojili smo zlatnu medalju, a u dve smo bili najbolji i jedini smo tim koji ima 2 Grand Prix-a. Sa obzirom da smo pošli sa samo 4 takmičara, a da je Albanija, primera radi, imala 23 takmičara i mentora koji je jedan od najboljih kulinarskih stručnjaka u Evropi, za nas ovo predstavlja veliko dostignuće”, naglasio je Vujadin Vujadinović.

Presrećan sam što imamo ovakve mlade kulinare i izuzetnu motivaciju da nastavimo dalje u pobedničkom duhu. Priključuju nam se mladi kulinari iz Beograda, Vojvodine i ostalih gradova Srbije i to je dokaz da je HoReCa asocijacija Kragujevac prerasla u priznatu i poštovanu asocijaciju širom Srbije, ali i sveta. Dodeljena su nam priznanja iz Italije, Izraela, Slovenije, Rumunije, Švedske i Makedonije i izuzetno nam je drago što je Kragujevac postao prepoznatljiv u visokim gastronomskim krugovima”, rekao je Vladimir Arsenijević.

Na takmičenju se više od 160 kulinara nadmetalo u raznim kulinarskim disciplinama, trudeći se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.

O najboljima su odlučivale sudije iz 20 zemalja. Gastronomski eksperti, predvođeni master šefovima iz Izraela, Švajcarske, Turske, Holandije, Slovenije, Italije, Slovačke, Bugarske, Rumunije i drugih zemalja, trudili su se da nagrade najmaštovitije i najkreativnije kulinare. 

mak3