Info

Kragujevački kulinari osvojili 11 medalja u Bugarskoj (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Sreda, 18 05 2016

Kragujevački kulinari su na drugom Internacionalnom balkanskom kulinarskom kupu, održanom od 12. do 15. maja u bugarskom turističkom centru Sv. Vlas osvojili 11 medalja, dve zlatne, šest srebrnih i tri bronzane.

Kragujevac i Srbiju predstavljali su predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac i menadžer tima Vujadin Vujadinović, potpresednik asocijacije i mentor HoReCa tima Vladimir Arsenijević, takmičari Stefan Nikolić, Aleksandar Keljanovic, Aleksandar Milanović, Petar Dudaš i Miloš Totović.

Kulinarske discipline u kojima se kragujevački tim takmičio su karving, a reč je o drevnoj tajlandskoj disciplini koja podrazumeva rezbarenje voća i povrća, individualna jela od ribe, timskom takmičenju i „crna kutija“ u kojoj ekipe imaju zadatak da pripreme jela od nepoznatih namirnica.

Na takmičenju se nadmetalo više od 200 kulinara iz više od 15 zemalja iz čitavog sveta.

Predsednik ovdašnje HoReCa asocijacije i menadžer tima Vujadin Vujadinović tvrdi da je uspeh na takmičenju dokaz da se u Kragujevcu radi dobro s mladima.

Motivisanost i želja naših momaka, uz neosporni kvalitet, morali su da donesu vrhunski rezultat. Ovo prestižno takmičenje je veliko iskustvo i podstrek za ove momke, a meni je posebno drago što su se sjajno pokazali nakon takmičenja u Rumuniji prošlog meseca. Još jednom smo pokazali da možemo da se nosimo sa svima u Evropi i čitavom svetu, čak i da smo kvalitetnij i od mnogobrojnih ekipa koje imaju u svom timu brilijantne i iskusne šefove”, rekao je Vujadinović.

Takmičari HoReCa asocijacije su izjavili da su sve zacrtane ciljeve u ovoj polovini godine ostvarili i nadaju se da će kao i do sada nastaviti da nižu uspehe.

Galerija slika