InfoFoto: Printscreen/RTK

Kragujevčanin Vladimir Barać dobitnik nagrade SANU za najbolјi master rad

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 12 05 2020

Master rad Vladimira Baraća, studenta master studija informatike na Institutu za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, proglašen je za najbolјi master rad iz oblasti računarstva u 2019. godini, piše RTK. Ovu nagradu dodelila je Srpska akademija nauka i umetnosti.

Prestižna nagrada Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti se svake godine dodelјuje studentima master studija za najbolјi originalni naučno–istraživački rad, master rad ili drugi pisani rad iz oblasti računarstva.

Kragujevčanin Vladimir Barać je prvu nagradu osvojio multidisciplinarnim master radom „Primena algoritam računarske vizije u određivanju parametara tragova u dozimetriji“. Kako objašnjava, ovim radom se znatno ubrzava procena opasnosti od zračenja.

U uži izbor ovogodišnjeg takmičenja ušla su četiri master rada, koje su kandidati, zbog trenutne situacije, komisiji Matematičkog instituta SANU-a prezentovali putem interneta.

Master rad Vladimr Barać je radio pod mentorstvom profesora Miloša Ivanovića  i uz podršku komisije koju su činili profesori fizike i informatike sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, Nenada Stevanovića i Ane Kaplarević – Malšić. 

Izvor: RTK