Info

Najavljena rekonstrukcija dečjeg igrališta i terena u Stragarima, fiskulturna sala nije u funkciji zbog problema sa parketom (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Utorak, 15 02 2022

Fiskulturna sala u OŠ „Julijana Ćatić“, koja se prostire na 1535 kvadratnih metara, nije u funkciji zbog problema sa parketom. Najstarija škola u ovom delu Šumadije ima osamdesetak učenika koji su tako uskraćeni za časove fizičkog vaspitanja.

Ova poseta je prilika da detektujemo probleme, da vidimo sa čime raspolaže MZ Stragari, šta su prioriteti i šta grad Kragujevac može da uradi, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport, pri obilasku škole.

Dečija igrališta su u očajnom stanju i to je nedopustivo, tako da ćemo u najkraćem mogućem roku rešiti jedan od urgentnih problema. Slična je situacija i sa terenima na otvorenom, gde table i koševi nisu u najboljem stanju. Fiskulturna sala svojim kapacitetom može da zadovolji brojne velike sportske kolektive, a ne samo učenike. Kada rešimo problem sa parketom, vrhunski sportisti mogli bi da koriste ovu salu kao trenažni centar. Pokušaćemo da nađemo rešenje za ovaj problem i nastavićemo da ulažemo u MZ Stragari. Sve je ovo grad Kragujevac i ovo su njegovi kapaciteti. Mi moramo da ulažemo u sportsku infrastukturu na ruralnom području, kako bi deci obezbedili pristojne uslove za rekreaciju, sport i igru. Grad Kragujevac je u toj oblasti odredio neke prioritete za ovu godinu, ali ćemo probati da u Stragarima prvo sredimo dečije igralište, a onda da se bavimo otvorenim terenima, poručio je Stevović.

Prema rečima Radoslava Tošovića predsednika Saveta MZ Stragari, najviše su uskraćena deca, koja su u fiskulturnoj sali provodila najviše vremena. Ovaj objekat koristila su i deca iz okoline Stragara. Skoro 20 godina ništa nije rađeno u sali.

Sala ima dobre uslove i centralno grejanje, pogodna je kako za amatere, tako i za profesionalne sportiste, zbog čega računamo na podršku grada Kragujevca u njenoj rekonstrukciji, poručio je Tošović.