InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

NASTAVLJEN konkurs za UPIS DECE U VRTIĆE “Đurđevdana” i “Nade Naumović”

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Ponedeljak, 18 05 2020

Konkurs za prijem dece na celodnevni boravak u vrtiće predškolskih ustanova “Đurđevdan” i “Nada Naumović”, u kojima je slobodno ukupno 671 mesto, nastavljen je danas za neposredno prijavljivanje, dok je elektronskim putem posredstvom sajta eVrtić okončan još 7. aprila. Zahtevi i potrebna dokumentacija se podnose u kancelariji koja se nalazi u ulici Prvoslava Stojanovića 10, radnim danima od 9 do 14 časova, a konkurs je otvoren do 9. juna. Javni poziv za upis dece u pripremni predškolski program biće raspisan nakon završetka ovog konkursa, tačnije nakon 9. juna. 

Zbog epidemije Korona virusa i uvođenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije, konkurs za upis dece u vrtiće kragujevačkih predškolskih ustanova “Đurđevdan” i “Nada Naumović”, prvobitno raspisan 9. marta i trebalo je da bude okončan 7. aprila, bio je prekinut. Međutim, roditelji su bili u prilici da podnesu zahtev i neophodnu dokumentaciju elektronskim putem na sajtu eVrtić do 7. aprila, a to je učinilo oko 800 njih.

S obzirom na to da je vanredno stanje ukinuto, kao što je i najavljeno, konkurs je danas nastavljen. To znači da roditelji mogu od danas, pa sve do 9. juna da podnesu zahtev za prijem dece u vrtiće “Đurđevdana” i “Nade Naumović” u kancelariji broj 4, u ulici Prvoslava Stojanovića 10, svakog radnog dana od 9 do 14 časova. U tom periodu i na istom mestu će i roditelji koji su podneli zahtev elektronskim putem, a koje Komisija za prijem dece bude kontaktirala, moći da dostave dopunu neophodne dokumentacije.

Prijem prijava i dokumentacije ustanove će organizovati uz poštovanje svih preporuka i instrukcija nadležnih državnih organa grada Kragujevca, kao i stručnih i radnih tela formiranih od strane Vlade Republike Srbije, za suzbijanje zarazne bolesti COVID–19. Lica koja rade na prijemu, kao i lica koja predaju prijave i dokumentacije, u obavezi su da postupaju u skladu sa instrukcijom propisanom od strane direktora Ustanove,  što podrazumeva obavezno nošenje zaštitne opreme – maske i rukavica”, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Javni poziv za upis dece u pripremni predškolski program u vrtićima “Đurđevdana” i “Nade Naumović” biće raspisan nakon završetka ovog konkursa, odnosno nakon 9. juna. Tačan datum raspisivanja Javnog poziva za upis dece u pripremni predškolski program, kao i informacije o potrebnoj dokumentaciji, zainteresovani mogu pronaći na interenet stranicama pudjurdjevdan.edu.rs i nadanaumovic.rs.