InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Pogledajte PRELIMINARNI SPISAK primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”

Autor: Branko Vukašinović
13:15 | Četvrtak, 06 06 2019

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac objavila je preliminarni spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”, a na njemu se nalazi 638 mališana. Rok za podnošenje prigovora je 13. jun. Spisak možete pogledati OVDE, a listu bodovanja OVDE

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac završila je prijem, bodovanje i rangiranje podnetih zahteva i sačinila Preliminarnu listu bodovanja i rangiranja i Preliminarni spisak primljene dece. Iako u vrtićima predškolskih ustanova „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“ ima ukupno 673 slobodna mesta za koje je podneto 1.588 prijava, od kojih je 20 nepotpunih i neblagovremenih, na preliminarnom spisku za prijem dece u ova obdaništa nalazi se 638 mališana. 

Predsendica Komisije za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac, Mirjana Gajović Marković, objasnila je za InfoKG da je ta razlika, između ostalog, zbog toga što po uslovima konkursa broj primljene dece sa smetnjama u razvoju umanjuje za po troje broj mališana u grupi. Dodaje i da je u jednom vrtiću za upis u predškolsku grupu bilo šest slobodnih mesta, a da je konkurisalo samo jedno dete.  

Roditelji prigovore mogu da podnesu Komisiji za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac od danas do 13. juna u pisanoj formi na obrascu koji se preuzima na zvaničnim internet prezentacijama grada Kragujevca i predškolskih ustanova “Nada Naumović” i “Đurđevdan”. Prigovor se predaje lično u ulici Prvoslava Stojanovića br. 10 u Erdogliji, kancelarija br. 4.

S obzirom na to da je za upis u obdaništa predškolskih ustanova „Nada Naumović“ i „Đurđevdan“ podneto 1.568 potpunih prijava, a na preliminarnom spisku se nalazi 638 mališana, veliki broj roditelja će morati da decu smesti u privatne vrtiće gde će uz subvencije grada mesečno plaćati 5.278 dinara. 

*Preliminarna lista bodovanja i rangiranja i Preliminarni spisak primljene dece preuzeti sa zvaničnog sajta grada Kragujevca.