InfoFoto: kragujevac.rs

Niže cene turističkih aranžmana u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
16:07 | Četvrtak, 24 11 2016

Na kragujevačkom sajmištu danas je svečano otvoren osmi Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, kao i četvrti prodajni Sajam zimnice i domaće radinosti. 

Sajam turizma i seoskog turizma ima dobru i kvalitetnu tradiciju, a iz godine u godinu je sve veći odziv izlagača što zahteva i proširivanje prostora kragujevačkog sajma, rekao je prilikom otvaranja manifestacije direktor Šumadija sajma, Zoran Nedelјković.

Ovogodišnji Međunarodni sajam turizma okupio preko sto izlagača i svako je doneo najlepše iz svojih krajeva, a sve to zajedno pruža sjajan turistički proizvod za međunarodno tržište. Nadam se da će sajam posetiti veliki broj Kragujevčana, da će izlagači razmeniti iskustva i da će se sklopiti kvalitetni poslovi, a da će svi podjednako, naredna tri dana uživati u gastronomskim užicima i tradicionalnim specijalitetima različitih kuhinja Srbije”, rekla je direktor Gradske turističke organizacije Kragujevac, Snežana Milisavljević.

Kragujevac je ove godine, u prethodnih devet meseci, posetilo preko 33 hilјada gostiju sa oko 70 hilјada noćenja što je za 10 odsto više nego prethodne godine. Razumlјivo je da svako od nas želi da otputuje na neku egzotičnu destinaciju, ali smatram da svi mi imamo obavezu prema našoj zemlјi, našem nasleđu i istoriji i da našoj porodici i deci pokažemo bogatstva i lepote naše zemlјe”, rekao je Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika.

U ime Vlade Republike Srbije i resornog ministarstva, Sajam je, već drugu godinu zaredom, svečano otvorila Renata Pindžo, pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na Šumadija sajmu predstavlja se više od 100 izlagača iz banjskih i klimatskih lečilišta, zdravstveno-rekreativnih i sportskih centara, smeštajnih i ugostitelјskih objekata, osiguranja, obrazovnih ustanova iz zemlje i inostranstva. Posetioci su u prilici da se upoznaju sa novom turističkom ponudom, aranžmanima za novogodišnje i božićne praznike, zimovanja, a biće obezbeđeni i sajamski popusti. U ponudi su i raznovrsni ručni radovi i prehrambeni proizvodi. Program će tokom manifestacije biti upotpunjen kulturno-umetničkim programom, sturčnim tribinama i prezentacijama.

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma otvoren je do subote, 26. novembra. Radno vreme Šumadija sajma je od 10 do 18.30 časova, a ulaz je besplatan.

Organizatori manifestacije su Gradska turistička organizacija i Šumadija sajam, a pokrovitelj lokalna samouprava.