InfoFoto: Zoran Petrović

Završen Sajam turizma, uručene nagrade najboljima (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
18:04 | Subota, 26 11 2016

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, osmi po redu, danas je svečano zatvoren dodelom nagrada na kragujevačkom sajmištu.

Najbolji u kategoriji Kuvanje vruće rakije – ‚‚ Šumadijskog čaja“ su Miroslav i Gordana Cicić, drugo mesto pripalo je Milomiru Ciciću, a treće Đorđu Lazareviću.

Najuređenij izlagački prostor imala je Turistička organizacija Trebinje, drugoplasiran je Despotovac, a treće mesto osvojio je Paraćin.

Najbolji propagandni materijal imala je Agencija za promociju i podršku turizma Republike Makedonije, pa je slede Niš i Herceg Novi.

Najuspešniju promociju imala je Regija Istočna Srbija – Donje Podunavlje, drugo mesto u ovoj kategoriji osvojio je Kruševac, a treće Knić.

Nagradu za doprinos razvoju turizma na teritoriji Kragujevca osvojili su Planinarsko društvo "Žeželj" i Planinarsko – ekološki klub "Gora".

Na ovogodišnjoj trodnevnoj manifestaciji posetiocima se predstavilo više od 100 izlagača iz banjskih i klimatskih lečilišta, zdravstveno-rekreativnih i sportskih centara, smeštajnih i ugostitelјskih objekata, osiguranja, obrazovnih ustanova iz zemlje i inostranstva. Program je bio upotpunjen kulturno-umetničkim programom, sturčnim tribinama i prezentacijama. 

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma organizovali su Gradska turistička organizacija i Šumadija sajam, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

Galerija slika