Info

Nova RUPA, nova muka: Humorom protiv PROPADANJA građana i Grada (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Četvrtak, 07 02 2019

Kragujevačke ulice sve su nebezbednije, kako za saobraćaj, tako i za pešake. Bilo da govorimo o udarnim rupama na saobraćajnicama, ili o nedostatku poklopaca i rešetki za razne odvode, ništa se više ne sme prepustiti rutini - ni vožnja, ni šetnja po najužem centru grada. U sred muke, makar ne nedostaju humor i kreativnost građana i nadležnih u obeležavanju rupa, u šta smo se uverili i danas kada su osvanule nove rupe u srcu kulturno-istorijskog jezgra prve prestonice moderne Srbije.

Najsvežiji primer zabeležen je jutros u ulici Vuka Karadžića, tačno ispred Amidžinog konaka, u srcu Miloševog venca koji bi trebalo da bude ponos našeg grada, gde nedostaje rešetka na odvodu kišne kanalizacije. Rupa je obeležena, naravno, propisno, ali samo o standardima grada Kragujevca. Naime, u rupu je ubačena grana, da neko ne bi upao, ali su se vickasti građani potrudili da prizor malo i ulepšaju, pa su granu okitili jednim novogodišnjim ukrasom. 

U Pešačkoj zoni “noge da polomiš” (FOTO)

Nadležni iz JKP Šumadija u problem su upućeni, a naš poziv zatekao ih je u vreme postavljanja nedostajućih rešetki na obližnjoj lokaciji. Naime, neko je ukrao rešetku ne samo u Vuka Karadžića, gde su "dignute" zapravo dve, već i u Lepeničkom bulevaru, gde se šteta upravo sanira.

Kažu da su rešetke redovno na meti lopova jer su prilično teške. 

NAPOKON: “Inovativno” obeležena rupa “noge da polomiš” u Pešačkoj zoni (FOTO)

Prema našim saznanjima, lopovi rešetke prodaju za 20 dinara po kilogramu. 

Ako nam svega fali, makar nam humor ne nedostaje. Smejemo se, ali od muke. 

Pre samo nekoliko dana i badnjak je dobro polsužio da nekome sačuva glavu: Rupa kod Kolonske kapije obeležena BADNJAKOM: “Ovde može bez točka da se ostane“ (FOTO)