Info

Novi izgled ĆIFTINE ĆUPRIJE do kraja godine

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Petak, 03 08 2018

Pešački most “Ćiftina ćuprija”, jedan od najstarijih u Kragujevcu, trebalo bi da do kraja godine bude kompletno rekonstruisan, najavljeno je iz lokalne samouprave. Plan je da se urade nove ograde i pristup mostu.  

Jedan od najstrijih pešačkih mostova u Kragujevcu do sada je više puta samo saniran. Zbog toga je plan lokalne samouprave da do kraja godine bude kompletno rekonstruisan.  

Kako bi se što pre krenulo sa radovima, Gradsko veće je dalo saglasnost Gradskoj upravi za investicije da uđe u postupak javnih nabavki za uslugu ispitivanja i izrade projekta investicionog održavanja pešačkog mosta “Ćiftina ćuprija”. 

Opširnije o Ćiftinoj ćupriji pročitajte ovde: Stari Kragujevac - Čiftina ćuprija.

Pored rekonstrukcije mosta “Ćiftina ćuprija”, u planu je da se kompletno uredi i dvorište Osnovne škole “Milutin i Draginja Todorović”, koja se nalazi u neposrednoj blizini. Zbog toga je Gradsko veće na jučerašnjoj sednici dalo saglasnost Gradskoj upravi za investicije da uđe u postupak javne nabavke za radove na investicionom održavanju Osnovne škole “ Milutin i Draginja Todorović”. 

Na sednici Gradskog veća, pored ovih datih saglasnosti, odobrena su sredstava, u iznosu od 80.000 dinara, kragujevačkom Udruženju za odgoj i zaštitu sitnih životinja za finansiranje projekta “Organizacja izložbe sitnih životinja – berza”. Sredstva su odobrena na osnovu stalno otvorenog konkursa za prijavu predloga projekata udruženja i organizacija iz oblasti polјoprivrede.