Info

Obijali kuće i krali sve na šta su naišli (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
14:30 | Utorak, 02 02 2016

Kragujevčani M. Đ. (21), N. M. (18) i D. D. (18) uhapšeni su zbog sumnje da su sa maloletnikom (15) maskirani “fantomkama” obijali kuće, krali automobile, novac, mobilne telefone.

Sumnja se da su izvršili 17 razbojništava, tešku krađu na naročito drzak i opasan način, ugrožavanje sigurnosti, tri teške krađe i dva neovlašćena korišćena tuđeg vozila. Kragujevačka policija je u proteklih mesec dana rasvetlila sva 24 krivična dela.

Prema navodima policije, oni su maskirani ''fantomkama'' ili šalovima i uz pretnju nožem, od prodavačica u trgovinskim radnjama i usamlјenih prolaznica na ulici, oduzimali novac i mobilne telefone. Sumnja se i da su, iz obijenih kuća, oduzimali tehničku robu, zlatan nakit, alat, alkoholna pića i druge predmete.

Terete se da su u izvršenje krivičnih dela odlazili sa ukradenim putničkim vozilima, od kojih su jedno, da bi prikrili tragove, zapalili, dok je drugo vozilo policija pronašla i vratila vlasniku. Pronađen je i deo predmeta koji su osumnjičeni prisvojili, među njima i revolver ukraden iz obijene kuće. 

M. Đ., N. M. i D. D. određena je mera zadržavanja u trajanju do 48 sati. Oni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu. Protiv maloletnog lica biće podneta krivična prijava Višem javnom tužilaštvu.

Galerija slika