InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Objavljen KONAČAN spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Utorak, 02 07 2019

Komisija za prijem dece u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac objavila je konačan spisak primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurđevdana”, a na njemu se nalazi 639 mališana. Konačni spisak se razlikuje od preliminarnog zbog podnetih prigovora. Predškolske ustanove “Nada Naumović” i “Đurđevdan” će najkasnije do 1. avgusta zaklјučiti ugovore o pružanju usluga sa roditelјima primlјene dece. Konačan spisak primeljene dece u vrtiće “Nade Naumović” pogledajte OVDE, “Đurđevdana” OVDE, a Listu bodovanja i rangiranja OVDE

Komisija za prijem dece na celodnevni boravak u predškolske ustanove čiji je osnivač grad Kragujevac je nakon rešavanja po prigovorima utvrdila konačnu Listu bodovanja i rangiranja, kao i konačne Spiskove primlјene dece u vrtiće PU “Nada Naumović” i “Đurđevdan” za radnu 2019/2020. godinu. 

Iz Gradske uprave poručuju da je nakon objavljivanja preliminarne rang liste, podneto 106 prigovora, od kojih je 90 odbijeno, jedan je odbačen, a 15 je usvojeno. Dodaju da se zbog toga konačna lista bodovanja i rangiranja, kao i spiskovi primljene dece u vrtiće “Nade Naumović” i “Đurševdana” razlikuju od preliminarne. 

Predškolske ustanove “Nada Naumović” i “Đurđevdan” će na osnovu spiskova primlјene dece najkasnije do 1. avgusta 2019. godine zaklјučiti ugovore o pružanju usluga sa roditelјima primlјene dece. Po zaklјučenju ugovora one će Komisiji za prijem dece na celodnevni boravak, dostaviti spisak dece za koju su zaklјučeni ugovori, kao i spisak dece za koju su roditelјi odustali od upisa, kako bi bili pomereni sa Jedinstvene liste bodovanja i utvrdila se Lista čekanja za upis u privatne predškolske ustanove. Ukoliko se roditelјi ne odazovu pozivu predškolske ustanove za zaklјučenje ugovora smatraće se da su odustali od zahteva za prijem deteta”, poručuju iz Gradske uprave.

S obzirom na to da se na Listi bodovanja i rangiranja dece za prijem u predškolske ustanove “Nada Naumović“ i “Đurđevdan“ nalazi 1.572 mališana, a primljeno je 639, veliki broj roditelja će morati da decu smesti u privatne vrtiće gde će uz subvencije grada mesečno plaćati 5.278 dinara. 

*Konačna lista bodovanja i rangiranja i konačni spisak primljene dece preuzeti sa zvaničnog sajta grada Kragujevca.