InfoFoto: siemens.rs

Oglasio se "Siemens" povodom preuzimanja "Milanović inženjeringa"

Autor: InfoKG
10:00 | Utorak, 06 02 2018

Kragujevačka kompanija „Milanović inženjering“, dugogodišnji dobavljač aluminijumskih delova karoserije za šinska vozila, postala je deo “Siemensa”, saopšteno je iz te nemačke kompanije. O zvaničnom preuzimanju “Milanović inženjeringa” od strane “Siemensa” portal InfoKG je pisao prošle nedelje, a o tome možete pročitati OVDE.  

Siemens je uspešno priveo kraju preuzimanje srpske kompanije „Milanović inženjering“, proizvođača aluminijumskih delova karoserije za šinska vozila iz Kragujevca. Dobijeno je odobrenje nadležnih organa za zaštitu konkurencije i svi uslovi koji prethode akviziciji uspešno su ispunjeni”, navedeno je u saopštenju “Siemensa”. 

Iz nemačke kompanije poručuju da su ovim preuzimanjem stvoriili optimalnu poziciju za sve buduće projekte na kompetitivnom tržištu šinske industrije.

Preuzimanje kompanije “Milanović inženjering” predstavlja pre svega dobrobit za naše kupce, kao i jačanje Siemens-ove internacionalne mreže proizvođača u oblasti šinske industrije i naše pozicije u Srbiji. Veoma smo zadovoljni zbog činjenice da je ovo druga Siemens-ova fabrika u Srbiji i radujemo se nastavku našeg uspešnog poslovanja“, izjavio je generalni direktor Siemensa Srbija, Udo Ajhlinger.

Pridruživanje Siemens porodici je izuzetna prilika, ne samo za naš tim, već i za grad Kragujevac i čitav region Šumadije“, rekao je vlasnik kompanije „Milanović inženjering“, Bratislav Milanović.  

Poslovna transakcija obuhvata poslovanje „Milanović inženjeringa“ sa izuzetkom poslovne jedinice koja se bavi tretmanom voda. 

Kompanija “Milanović inženjering” osnovana je 2000. godine, a promet ove kompanije u 2016. iznosio je 15,3 miliona evra. Kompanija trenutno zapošljava oko 430 ljudi.