Info

OŠ "Dositej Obradović" dobila fislkulturnu salu posle 40 godina postojanja i prostorije za produženi boravak (FOTO)

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 19 09 2019

Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Erdeču svečano je predat na upotrebu dograđeni objekat u kome se, na 1200 kvadratnih metara, nalaze fiskulturna sala sa pratećim sadržajima koju ova obrazovna ustanova čeka još od osnivanja, te prostorije za produženi boravak, kuhinja i trpezarija. 

Rekonstrukcija škole, koja ove godine obeležava 40 godina od svog osnivanja, realizovana je u okviru projekta Ministarstva privrede „Podrška razvoju lokalne i regionalne infrastukture – Gradimo zajedno“. Vrednost radova je 90 miliona dinara, od čega je grad Kragujevac obezbedio 70 odsto sredstava, kao i dodatnih pet miliona dinara za opremanje novog prostora.

Prema rečima direktora škole Igora Janjića, ovo je najznačajniji dan za tu obrazovnu ustanovu koju trenutno pohađa 350 đaka. Na fiskulturnu salu škola čeka decenijama, tačnije od svog osnivanja. Cilj projekta, međutim, nije samo stvaranje boljih uslova za rad i rekreaciju naših učenika, što jeste bio prioritet, kazao je Janjić i dodao da je ovaj objekat veoma značajan jer će moći da ga koristi i veliki broj sportista koji gravitira kao ovom području sa oko 10.000 stanovnika. S druge strane očekuje se da će takvi uslovi u školi uticati na veću polaznost učenika.

Zadovoljstvo je što smo učestvovali u sufinansiranju ovog projekta, koji je Ministarstvo privrede relizovalo zajedno sa gradom Kragujevcom. Cilj Programa “Gradimo zajedno”, istakla je Biljana Žarković, pomoćnica ministra privrede za investicije i infrastukturne projekte, je da utiče na poboljšanje životnog standarda stanovništva. Ovaj projekat pre svega utiče na poboljšanje standarda učenika, odnosno na poboljšanje uslova u kojima će ovi učenici sticati nova znanja u svim oblastima rada. Pored obrazovanja i vaspitanja, u novoj fiskulturnoj sali moći će da razvijaju sportske i druge fizičke aktivnosti. Ministarstvo privrede ima odličnu saradnju sa gradom Kragujevcom i u narednom periodu planira program koji će se odnositi na industrijske zone u Kragujevcu.

Galerija slika