InfoFoto: Jovan Živanović - GTO

Ovo su najbolje lokacije za ŽIVOT u Kragujevcu

Autor: infokg.rs
07:25 | Utorak, 27 02 2024

U tržištu nekretnina u Kragujevcu, pronalaženje idealnog doma može biti izazovno, bez obzira da li ste u potrazi za modernim stanom na atraktivnoj gradskoj lokaciji ili sanjate o izgradnji porodične kuće u širem gradskom području ili nekom od prigradskih naselja.

Evo nekoliko ključnih saveta koji vam mogu pomoći da pronađete savršeno mesto za svoj novi dom:

1. Definišite Vaše Prioritete

Pre nego što počnete sa potragom, razmislite o svojim prioritetima. Da li vam je važnija lokacija, veličina stana, cena ili nešto drugo? Da li na svoj budući dom gledate kao na investiciju i postoje li parametri koji će uticati na rast ili pad cene vaše nekretnine na odabranoj lokaciji. Definisanje prioriteta pomoći će vam da usmerite svoju potragu i olakšate donošenje odluka.

2. Istražite Različite Delove Grada

Kragujevac nudi različite delove grada sa različitim karakteristikama i cenama nekretnina. Istrošite vreme istražujući različite kvartove i njihove prednosti i mane kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i životnom stilu.

Pre desetak godina izgradjom tržnog centra Plaza (sada BIG), kreirana je nova najpoželjnija lokacija za stanovanje. Stambeni komplek Smallville, bio je prvi takve vrste u Kragujevcu. Upravo blizina tržnog centra, zatim Šumarica, kao i važne saobraćajnice koje ga okuržuju uticale su na rast potražnje na lokaciji koja pre toga nije bila toliko atraktivna, vremenom su u bližoj okolini nikli brojni manji i veći stambeni objekti, a prošle godne BIG je proširio svoju investiciju izgradnjom ritejl parka. Ovaj nekada miran deo grada pretvoren je u najdinamičniji gradski kvart, pa to sada postaje razlog da oni koji žele da pobegnu iz gradske vreve, radije biraju neke "mirnije" delove grada.

Istovremno, izgradnja Palate pravde kreirala je u blizini kragujevačkog Univerziteta potpuno novu lokaciju koja beleži ogromnu ekspanziju kada je u pitanju potražnja za novim stanovima, pa sada ova lokacija postaje najpoželjnija, kako za one koji stan kupuju za život, tako i za one koji na nekretnine gledaju kroz investicionu prizmu. 

Ovde se posebno ističe stambeno poslovni kompleks New Point koji kombinuje moderno stanovanje i poslovanje u objektu koji je, kako zbog svoje funkcionalnosti, tako i zbog vizuelne atraktivnosti, prvi izbor kako investicionih tako i kupaca koji u ovom kompleksu žele da se skuće.

3. Razgovarajte Sa Agentom Za Nekretnine

Saradnja sa agentom za nekretnine može biti od velike pomoći u procesu kupovine stana. Oni mogu pružiti dragocene informacije o tržištu, pronaći nekretnine koje odgovaraju vašim zahtevima i pregovarati sa prodavcima u vaše ime. Ipak, važno je da se i lično uverite u sve aspekte koji mogu da utiču na vašu finalnu odluku, da postavite sva pitanja i tražite odgovore od investitora ili prodavca, da lično obiđete lokaciju, po mogućstvu uđete u stan i jednostavno ga osetite, jer greške pri donošenju tako važne odluke kao što je kupovina nekretnine puno koštaju.

Raspitajte se o investitrima, proverite podatke o kompaniji koja gradi objekat ili o prodavc,  ako se radi o fizičkom licu, i znajte, ako imate bilo kakve sumje, ne oklevajte da postavite dodatna pitanja...

4. Proverite Kvalitet Gradnje

Obratite pažnju na kvalitet gradnje. Pregledajte strukturu zgrade, kvalitet materijala i završne radove kako biste bili sigurni da je stan u dobrom stanju i vredan ulaganja. Razmišljajte o tome kako stare materijali koju su upotrebljeni, i kako će zgrada u kojoj kupujete stan izgledati kroz nekoliko godina.

5. Razmotrite Buduće Perspektive

Prilikom kupovine stana, razmotrite i buduće perspektive. Da li se okolina razvija? Postoje li planovi za nove infrastrukturne projekte koji bi mogli uticati na vrednost nekretnina u blizini. Da li će potražnja na lokaciji vremenom da opada ili raste...

Zaključak

Kupovina stana je važna životna odluka, stoga je važno da pristupite procesu sa pažnjom i razumevanjem. Prateći ove savete i obavljajući detaljna istraživanja, možete pronaći savršen stan koji odgovara vašim potrebama i životnom stilu.

Srećno u potrazi!