Info

Pitali smo Kragujevčane DA LI IM JE PLATA DOVOLJNA DA "PREGURAJU" MESEC (Anketa)

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Subota, 18 09 2021

Portal InfoKG anketirao je sugrađane na temu toga da li sa svojim platama mogu da pokriju sve mesečne troškove i pristojno žive, da li uspevaju nešto da uštede i slično što su želeli sa nama da podele. 

U nastavku pročitajte odgovore naših sugrađana:

Danica 43, profesor: Plata mi traje celog meseca, ali ne radim samo ja, već i suprug. Koristimo, naravno, odloženo plaćanje čekovima, kreditnim karticama, podižemo kredite za belu tehniku...

Bogdan 40, automehaničar: Izdržavam porodicu, supruga ne radi, tako da krpimo kraj sa krajem. Teško da išta možemo da uštedimo. Uglavnom gledamo da sve priuštimo deci, a za nas koliko ostane. Nemamo ušteđevinu, živimo od plate do plate.

Jelena 27, trgovac: Meni plata traje celog meseca, ali moram da priznam da ništa ne ubacujem u kućni budžet. Živim sa roditeljima i sve oni plaćaju. Kad bi bilo drugačije, sigurno ne bih mogla da preguram mesec samo sa ovom platom.

Daca, 32, radnica u kladionici: Živim sa dečkom, imamo naš stan, ali ipak, ako se dese neki neplanirani troškovi, nema šanse da sve pokriju naše plate. Momak je radnik obezbeđenja u jednoj firmi. Tada nam u pomoć priskoče njegovi ili moji roditelji.

Marija, 38, trgovac: S mojom platom, dok namirim sve troškove i kiriju, mogu da živim do 20. u mesecu. Posle toga je stani, pani... Tražim pomalo od mojih, pomalo od bake, strpim se nekako do sledeće plate. 

Tomislav, 46, portir: Moja i plata moje supruge nisu dovoljne da pokriju mesečne troškove za domaćinstvo i dete koje ide u osnovnu školu. Radim dodatne poslove, sečem drva, krčim bašte.

Marko, 40, preduzetnik: Kao privatnik, ne mogu da se žalim. 

Nikolina 18, konobarica: Tek sam počela da radim i nisam navikla da raspolažem novcem pa brzo potrošim platu. Pošto živim sa roditeljima, to sada nije problem, ali planiram da se osamostalim i onda ne znam kako ću. Moraću da nađem i neki dodatni posao ako mislim da uštedim za more ili nešto tako.

Tatomir, 57, lekar: Mi u zdravstvu nemamo plate kakve ljudi misle da imamo, nisu Bog zna šta. Porodično, sastavimo mi mesec sa dve plate (supruga je isto lekar), sli tu su krediti, čekovi, stalno neka odložena plaćanja, začarani krug. 

Kristina 23, kuvarica: Meni plata traje do kraja meseca, živim sa dečkom koji radi u servisu bele tehnike. Moram da naglasim da vodimo računa o troškovima, ne rasipamo se, ali ipak možemo sebi da priuštimo sve.