InfoFoto: JKP Šumadija

Počelo prolećno uređenje zelenih površina (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:39 | Ponedeljak, 20 03 2023

Povoljne vremenske prilike ekipe Sektora zelenila JKP Šumadija iskoristile su za uređenje zelenih površina na teritoriji grada. 

Na više lokacija intenzivno se obavljaju radovi na hortikulturnom uređenju. Danas se izvode i zemljani radovi – fino planiranje, valjanje zemlje i setva semena trave na Trgu svetog Đorđa.

U ovom periodu preovladavaju radovi na mašinskom orezivanju žive ograde i šiblja, sakupljanju i odvozu. Obavlja se i sanitarna seča drvorednih sadnica, a vrši se i ručno orezivanje sadnica po parkovima i naseljima. 

Do sada su uređene zelene površine u centru grada, a trenutno se izvode radovi u Erdogliji. U narednom periodu u planu je uređenje zelenih površina u naselju Aerodrom. Uporedo sa ovim radovima vrši se okopavanje rasade, ukrasnog zelenog rastinja i topijarnih formi, kao i priprema za prolećnu sadnju sezonskog cveća. 

Sve ovo je uvod u pripremu travnatih površina za košenje, jer lepo je vreme i počinje bujanje vegetacije, pa u narednom periodu kreće i sezona košenja koja je za Sektor zelenila najznačajnija u prolećnom i letnjem periodu.

Hortikulturnim uređenjem grada želimo da kreiramo ekološki zdraviju sredinu, kako bi naši sugrađani provodili više vremena u prirodi, poručili su iz JKP Šumadija.
 

Galerija slika