Info

Počeo naučni skup “Vodovod i kanalizacija“: 150 učesnika iz Evrope

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Sreda, 11 10 2017

U Kragujevcu je danas počeo trodnevni 38. Međunarodni stručno-naučni skup pod nazivom “Vodovod i kanalizacija“ koji organizuje Savez inženjera i tehničara Srbije. Prvi put domaćin ovog skupa, koji je okupio oko 150 učesnika iz Slovenije, Bugarske, Nemačke, Italije, zemalja bivše Jugoslavije, je kragujevačko JKP “Vodovod i kanalizacija“.  

Stručnjaci iz preduzeća koji se bave ovom delatnošću, naučni radnici sa fakulteta i instituta i predstavnici firmi usko povezanih sa komunalnim sektorom, predstaviće 66 radova u kojima su objašnjeni problemi u radu, i načini na koji su ih rešavali.  

"Za kragujevački “Vodovod i kanalizaciju“, ovaj naučno stručni skup je značajan jer prvi put i sa ovim temama učestvuju inženjeri, hemičari, bilozi i tehnolozi našeg preduzeća, koji su pripremili sedam prezentacija i kroz koje će se učesnici upoznati sa svim karakteristikama našeg rada", naveo je Nebojša Jakovljević, direktor JKP “Vodovod i kanalizacija“. "Ovo je dobra prilika da se predstavimo i prezentujemo sve što JKP „Vodovod i kanalizacija“ danas jeste i ima a to su tri vodovodna sistema za prečišćavanje otpadnih voda, distributivni sistem u dužini od preko 600 kilometara i 400 kilometara kanalizacione mreže", dodao je Jakovljević.