InfoFoto: Arhiva

PONOVO LAŽNA dojava o bombi u zgradi SUDA

Autor: Branko Vukašinović
13:20 | Ponedeljak, 31 08 2020

Anonimna dojava da se u zgradu Suda u Kragujevcu nalazi bomba, zbog čega su zaposleni bili evakuisani, ponovo je bila lažna, baš kao što je to bio slučaj i prošlog utorka, potvrdili su za InfoKG u Policijskoj upravi Kragujevac. Policija intenzivno traga za lice koje je uputilo lažnu dojavu. 

Prema saznanjima portala InfoKG, ponovo je, kao i prošlog utorka, upravi Apelacionog suda jutros upućena anonimna dojava da se u zgradu Suda nalazi eksplozivna naprava. 

O tome su obavešteni pripadnici Policijske uprave Kragujevac, a zaposleni u ovom objektu, u kome su smešteni Osnovni, Viši i Apelacioni sud, su bili evakuisani. 

Kontradiverzionim pregledom zgrade Suda pripadnici Policijske uprave Kragujevac su utvrdili da u ovom objektu nema eksplozivne naprave i da je dojava o bombi bila lažna. Policija sada traga za licem koje je uputilo lažnu dojavu. 

Istraga je i dalje u toku, s obzirom na to da se sada radi na identifikaciji lica koje je uputilo lažnu dojavu.

Za sada nema informacija da li je ovaj slučaj povezan sa prošlonedeljnom anonimnom dojavom, koja je, takođe, bila lažna, ali će sve to daljom istragom biti utvrđeno.