InfoFoto: Ministarstvo odbrane

POTRAGA OKONČANA TRAGEDIJOM: Pronađeni posmrtni ostaci trojice nestalih u “Medni”

Autor: Branko Vukašinović
19:39 | Četvrtak, 02 03 2017

Pronađeni su posmrtni ostaci trojice radnika kragujevačkog Tehničko-remontnog zavoda, nestalih posle eksplozije u “Medni”. U skladu sa nalogom nadležnog tužioca u toku je identifikacija pronađenih posmrtnih ostataka, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kao nestali su se vodili kapetan Darko Kostić i civili Dejan Kovačević i Želјko Nikolić.

Nakon intenzivnog traganja za licima nestalim u eksploziji u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, pri čemu su, s obzirom na izuzetno složene uslove, korišćeni svi raspoloživi lјudski potencijali i tehnički kapaciteti, pronađeni su posmrtni ostaci trojice nestalih. Istragu o uzrocima i posledicama nesreće vodi zamenik Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Jasmina Stojadinović.Komisija za ispitivanje okolnosti nastanka vanrednog događaja koju je formirao ministar odbrane juče je počela sa radom, dok je danas započeo vanredni Inspekcijski nadzor u Tehničkom remontnom zavodu koji po nalogu ministra sprovodi Inspektorat odbrane”, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Za trojicom nastradalih tragale su najstručnije ekipe Vojske Srbije i policije, dronovi, roboti i specijalna vozila.

Saučešće porodicama nastradalih uputili su ministar odbrane Zoran Đorđević i načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

U nesreći u Tehničko-remontnom zavodu život je izgubio i potpukovnik Miroslav Perišić, koji je danas sahranjen na Varoškom groblju u Kragujevcu.

Uskoro opširnije.