InfoFoto: Arhiva

Povećan broj pacijenata u Hitnoj ortopedskoj ambulanti

Autor: InfoKG
15:30 | Petak, 14 01 2022

Zbog povreda uzrokovanih padovima, u Hitnoj otropedskoj ambulanti kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra juče je pregledano 70 pacijenata, dok je njih 10 hospitalizovano na Klinici za ortopediju i traumatologiju. Iz ove zdravstvene ustanove poručuju da su najčešće povrede iščašenja i prelomi ručnog i skočnog zgloba, kao i prelomi kuka.

U Hitnoj ortopedskoj ambulanti kragujevačkog Univerzitetskog kliničkog centra od juče beleže povećan priliv pacijenata, sa povredama uzrokovanim padovima. 

Najčešće povrede su iščašenja i prelomi ručnog i skočnog zgloba, kao i prelomi kuka. U toku jučerašnjeg dana, obavili su 70 pregleda i zbrinjavanja pacijenata, a hospitalizovano je ukupno 10 pacijenata na Kliniku za ortopediju i traumatologiju UKC Kragujevac. Do ranih popodnevnih sati danas hospitalizovana su tri pacijenta na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Među pregledanim i hospitalizovanim pacijentima zbog povreda uzrokovanih padom preovlađuje radno sposobno stanovništvo i stariji sugrađani“, saopšteno je iz UKC Kragujevac.

Inače, prosečan broj pregleda koje obave lekari u Hitnoj ortopedskoj ambulanti Klinike za ortopediju i traumatologiju UKC Kragujevac je 40 na dnevnom nivou.