InfoFoto: Arhiva - fcagroup.com

Problem s robotom rešen: Fiat radi punom parom, al’ do kada?

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Sreda, 04 09 2019

Problem sa robotom u kragujevačkoj fabrici FCA Srbija juče je vrlo brzo rešen, pa je proizvodnja nastavljena, potvrdio je za InfoKG predsednik Samostalnog sindikata u Fiatu, Zoran Marković. Pod znakom pitanja je dok kada će zaposleni raditi, a Marković kaže da je sigurno da će do kraja godine biti još neradnih dana, jer se proizvodnja u Fiatu organizuje u skladu sa potražnjom za automobilima na tržištu.

U kompaniji “FCA Srbija” juče ujutru su ponovo pokrenute proizvodne trake nakon mesec i po dana, pošto su radnici od 17. jula bili na plaćenom odsustvu, a potom i na kolektivnom godišnjem odmoru. Međutim, juče u 11 sati proizvodnja je prekinuta jer se pokvario glavni robot u karoseriji, iako je odrađen remont pre pokretanja proizvodnih traka u kragujevačkoj fabrici. Zbog toga su radnici prve smene upućeni kući, a pod znakom pitanja je bilo da li će raditi druga smena. 

Međutim, problem s robotom je juče vrlo brzo rešen, pa je druga smena ipak radila, a od jutros se proizvodnja odvoja normalno. Dnevno bi, prema planu, sa proizvodnih traka trebalo da siđe 416 vozila. 

Predsednik Samostalnog sindikata u kompaniji FCA Srbija, Zoran Marković juče je rekao da ne bi licitirao do kada će da se radi i potvrdio da će sigurno do kraja godine biti još neradnih dana zbog usaglašavanja proizvodnje sa potražnjom.

Do kada će proizvodne trake u Fiatu raditi i kada će zaposleni ponovo biti upućeni na plaćeno odsustvo ostaje da vidimo.